I anledningen av 1000-årsjubileet for den store vikingkongen Knut den mektiges kroning i England den 6. januar 2017, ble det utgitt et eksklusivt gullmyntbrev. Myntbrevet inneholder en offisiell minnemynt med motiv av vikingkongen i 99,9 % rent gull, preget på selve jubileumsdagen. Myntbrevet er utgitt i kun 150 nummererte eksemplarer.

Sikre deg gullmyntbrevet for 3999 kr inkludert frakt:

  • Gullmyntbrev utgitt i anledning 1000-årsjubileet for vikingkongens Knut den mektiges kroning i England
  • Offisiell minnemynt i 99,9 % rent gull - godkjent av Buckingham Palace
  • Gullmyntbrev utgitt i kun 150 individuelt nummererte eksemplarer
  • Totalt seks frimerker utgitt i 1941 til 700-årsdagen for Snorre Sturlasons død
  • Leverse i flott mappe med mer historie om Knut den mektige
Gullmyntbrevet utgitt i anledningen av 1000-årsjubileet for den store vikingkongen Knut den mektige er stemplet den 6. januar, på datoen da Knut den mektige ble kronet i England. Gullmyntbrevet har et strengt begrenset på 150 nummererte eksemplarer.

Britene stolt av sin vikinghistorie
For tusen år siden herjet vikingene og var dominerende i både handel og plyndringer i store deler av datidens kjente verden. Den 6. januar 1017 ble den danskfødte vikingen Knut kronet til konge av England. Senere ble han også konge i Danmark, Norge og deler av dagens Sverige og fikk tilnavnet «den mektige» eller «den store». Kong Knut var den som bidro til at Olav «den hellige» Haraldsson måtte dra i landflyktighet i 1028, da Kong Knut tok makten i Norge.

Britene er stolte av sin vikinghistorie, og tusenårsjubileet markeres på offisielle britiske mynter.

Britisk gullmynt i begrenset opplag – godkjent av Buckingham Palace
Nå har endelig vikingkongen Knut den mektige blitt hedret på gullmynt. Mynten bærer hans portrett i profil sammen med et kart som viser området han hersket over for nøyaktig 1000 år siden. Vikingkongen Knut den mektige regnes blant de mest kjente av de engelske vikingkongene.

Gullmynten med vikingkongen Knut den mektige er en offisiell britisk utgivelse godkjent av Buckingham Palace med pålydende verdi 10 pund. Mynten er preget i 99,9 % rent gull i et begrenset opplag på 150 eksemplarer. Alle 150 myntene ble preget på selve tusenårsdagen for kroningen av Knut den mektige, den 6. januar 2017.

 

Eksklusivt gullmyntbrev – KUN 150 individuelt nummererte eksemplarer
Det eksklusive myntbrevet som inneholder den britiske gullmynten, som er preget på selve jubileumsdagen 6. januar 2017, er også prydet med hele seks flotte frimerker. Disse seks frimerkene ble utgitt i 1941 som minneutgaver til 700-årsdagen for Snorre Sturlasons død. Myntbrevet er også stemplet på selve dagen for 1000-årsjubileet, og er utgitt i kun 150 individuelt nummererte eksemplarer.

Begrenset opplag og individuell nummerering
Myntbrevet er utgitt i et meget begrenset opplag på kun 250 individuelt nummererte eksemplarer. Nummereringsfeltet garanterer opplagsbegrensningen samtidig som den angir nummeret på nettopp ditt eksemplar. 

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2017
Stemplingsdato:
6. januar 2017
Opplag:
150