Alle kong Harald Vs mynttyper i samme sett - kun 199 kr!

Samlerhuset har nå gleden av å tilby deg et historisk myntsett bestående av samtlige av mynttypene utgitt med kong Harald V som myntherre. Myntsettet inneholder hele 8 originalmynter, som mange nordmenn har et kjært forhold til. Myntene til kong Harald vil gå inn i historiebøkene som myntene som ble brukt i Norge under en storhetstid, tiden da Norge med store oljeinntekter opplevde en rikdom vi aldri tidligere hadde sett. 

For kun 199 kroner kan du glede deg til dette (frakt tilkommer):
♔ Samtlige av kong Harald Vs mynttyper - for kun 199 kroner! 
 
Hele 8 originalmynter - Preget ved Det Norske Myntverket
♔ 
Komplettsett som inneholder 30 år med norsk mynthistorie 

Bestill allerede nå for å sikre deg et myntsett, vi har begrenset med antall tilgjengelig!


Den siste kongen på norske mynter?

Det er ingen hemmelighet at bruken av kontanter i Norge har sunket kraftig de siste årene, og at vi har blitt en av verdens mest kontantløse samfunn. Som følger av dette utga ikke Norges Bank noen ny 20-kronerminnemynt i 2022. Kanskje blir kong Harald V den siste norske kongen som får preget sitt portrett på norske sirkulasjonsmynter?

Kong Harald er god likt blant nordmenn gjennom sin kjærlighet til det norske folk og familie, latter og smittende smil, humor og idrettsengasjement, folkelighet og mye mye mer. Kanskje vil disse myntene om noen tiår vekke like mange nostalgiske følelser som myntene til kong Haakon og kong Olav?

Gunstig pris og populært samleområde

Da Kong Harald V tok over den norske tronen i 1991, måtte det lages nye kongeportrett på de norske myntene. Det ærefulle oppdraget fikk formgiver ved Det Norske Myntverket, Ingrid Austlid Rise, som i ettertid har designet samtlige av kong Haralds myntportretter. 

I 1994 ble det for første gang på 84 år preget 20-kroner mynter i Norge. I motsetning til myntene fra 1910 som ble preget i gull ble den nye mynten preget i nysølv og var et direkte resultat av inflasjon. Lommebøkene til det norske folk begynte å bli såpass tunge av 50-ører, 1 kroner, 5 kroner og 10 kroner at man så behoved for en større mynt som reduserte behovet for skillemynt.

Komplettsett er svært populære blant våre samlere og det er ikke hver dag vi får samlet hele 8 originalmynter og atpåtil til en så gunstig pris, settet kan bli ditt for kun 199 kroner. Myntene inkludert i komplettsettet forteller en 30 år lang historie om Norges regjerende konge som myntherre.

Kong Harald er en populær mann blant norske samlere, så denne blir det etterspørsel etter! Tidligere har medaljer som hedret han blitt revet bort.

Spesifikasjoner
Antall:
8 originalmynter
Pålydende:
50 øre x 2, 1 krone x 2, 5 kroner x 2, 10 kroner og 20 kroner
Årstall:
1992 - 2016
Metall:
Nysølv, kobbernikkel og kobber
Særpreg:
Mynter fra det moderne Norge