Kong Olavs folkekjære sirkulasjonsmynter!

Samlerhuset har nå gleden av å kunne tilby et historisk myntsett bestående av samtlige av Kong Olavs sirkulasjonsmynter. Myntsettet inneholder 15 originalmynter, som svært mange nordmenn har et kjært forhold til. Disse evigvarende myntene er i dag historiske vitnesbyrd fra Kong Olavs 34 år lange regentperiode, og et viktig minne fra vår nære historie i etterkrigstidens Norge. 

For mange nordmenn er det få mynter som vekker så mange minner som Kong Olav Vs mynter. Myntene hans var med på å forme Norges identitet etter krigen, og de spilte en viktig rolle i livene til millioner av nordmenn. Kong Olavs 5-øre var mynten mange spilte på stikka med, 1-kronene hans ble flittig brukt i landets telefonkiosker, og hvem har vel ikke lagt en 10-øring eller to på sparebøssen. Derfor er vi ekstra stolte av å i dag kunne tilby et minnerikt myntsett bestående av samtlige av folkekongens sirkulasjonsmynter. 

For kun 990 kroner + fri frakt, kan du nå sikre deg:

●  Historisk myntsett med samtlige av Kong Olav Vs mynttyper
●  Hele 15 historiske originalmynter!
●  Norges mynthistorie fra fire tiår
●  Samtlige av 
Kong Olavs ettertraktede mynter med dyremotiv
●  Spennende dokumentasjon om Kong Olavs folkekjære mynter
●  30 dager åpent kjøp - Ingen videre forpliktelser
  

Våre vakreste og mest omdiskuterte mynter
Under sin 34 år lange regjeringstid utga Kong Olav V to myntserier; den første fra 1958 til 1973 og den andre fra 1973 til 1991. Han introduserte både 5 krone og 10 krone som skillemynt. Med Kong Olav Vs første myntrekke introdusert 1958 ble imidlertid norske dyrearter hovedmotiv på myntene som elg, hest, ekorn, tiur, meis, elghund og bie.

I debatten som fulgte på Stortinget ble dyremyntserien gjenstand for kritikk. At riksløven ikke lenger var å finne på norsk mynt var et alvorlig ankepunkt. Til tross for dette anser mange nordmenn i dag Kong Olavs mynter med dyremotiv som våre vakreste norske mynter noensinne.  

Begrenset antall myntsett - vær rask!
Vi anbefaler at du bestiller allerede nå hvis du ønsker å sikre deg komplettsettet med Kong Olav Vs folkekjære mynttyper. Selv om Kong Olavs mynter ikke er like sjeldne som andre historiske norske mynter, er det ikke hver dag vi har muligheten til å samle samtlige av hans 15 mynttyper i ett og samme sett. Benytt deg derfor av denne muligheten i dag, og bli eier av minnerike mynter fra en svunnen tid!

Spesifikasjoner
Konge:
Olav V
Utgivelsesperiode:
1958 - 1991
Inneholder:
15 mynter: 1 stk. 10 kroner, 2 stk. 5 kroner, 2 stk. 1 kroner, 2 stk. 50-ører, 2 stk. 25 ører, 2.stk. 10-ører , 1 stk. 1-øre og 1 stk. 1 øre
Mynverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Metall:
Bronse, kobbernikkel og nysølv
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge