En hyllest til folkekongene
- Kong Olav og Harald på gullmedalje

Prestisjeutgaven "Konger av vår tid" preget i 9 karat gull er utgitt av Det Norske Myntverket som en hyllest til våre to folkekonger, Kong Olav og Kong Harald. Prestisjeutgaven i gull kan plasseres inn i samlemappen "Alt for Norge 1991-2021".

Sikre deg en prestisjeutgaven i gull: 

  • Utgitt av Det Norske Myntverket - medfølger ekthetssertifikat
  • Preget i 9 karat gull og i beste pregekvalitet - proof
  • En av kun 8 tilgjengelig medaljer

Den 17. januar 2021 markerte vi at det er 30 år siden tronskiftet - Kong Olavs bortgang og Kong Haralds inntreden som Norges nye monark. Gjennom sine 33 år som konge av Norge, fikk Kong Olav en enestående kontakt med det norske folket, og ble en folkekonge. Da Olav gikk bort, ble Slottsplassen fylt med lys, blomster og bilder fra mennesker som ville hedre og minnes sin kjære konge. Få dager senere fikk Norge en ny konge, Kong Harald. Med Kong Harald har det norske kongehuset gått inn i en ny tid. Med sin langt mindre formelle væremåte enn sin far og bestefar og ved å vise en mer personlig side, med både humor og gripende taler om inkludering og medmenneskelighet, har han gjort at det norske monarkiet stadig står sterkt.

Dobbeltportrett

Gullmedaljen har et klassisk dobbeltportrett av våre to folkekonger Olav V og Harald V, med omskrift: KONG HARALD - KONG OLAV. Reversen viser krone over skjold med tekst fra Kongesangen, omkranset av eikeblader. Omskrift: DET NORSKE KONGEHUS. Nederst ser man Det Norske Myntverkets pregestempel.

Spesifikasjoner
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Kvalitet:
Proof
Metall:
9 karat gull
Diameter:
26 mm
Vekt:
7,76 gram
Opplag:
1.000