Dette er et praktverk av en saga om det eldre Norges konger, dronninger og høvdinger, fra år 800 til år 1387. Boken forteller historien om vikingtid, borgerkrig, storhetstid og til slutt nedgangstid og selvstendighetstap. For KUN 499 kroner kan du sikre deg over 250 sider med spennende lesestoff om en veldig interessant tid i det eldre Norges historie.

For kun 499 kr kan du sikre deg dette:
Spennende sagabok, innbundet i skinn og tekstil
Over 250 sider historie om Norges konger og landsstyrere fra vikingtid og middelalder
► Flotte illustrasjoner av Anders Kvåle Rue og en rekke kjente norske kunstnere

I boken følger man konger, dronninger og høvdinger i kronologisk rekkefølge og tar en sammenhengende reise gjennom vikingtid, borgerkrig, storhetstid og til slutt nedgangstid og selvstendighetstap.
Boken åpner med en tidstavle som strekker seg helt fra Harald Hårfagres fødsel midt på 800-tallet til Kalmarunionen drøyt 500 år senere. Deretter tar forfatter Sigvald Grøsfjeld kongene og landstyrerne for seg, en etter en, og begynner med Halvdan Svarte, mannen som ifølge sagalitteraturen er stamfar til den senere norske kongeætten. I enkelt språk tar Grøsfjeld for seg den ene kongen etter den andre, fram til Olav 4. Håkonsson som døde i 1387. 

Denne boken er ikke en bok for de som allerede er eksperter. Det er mer en god innføringsbok i den mest spennende delen av Norgeshistorien. De korte artiklene om hver konge kan leses en og en som man føler for det, eller som en enhetlig historie om konger og land.

Hør også intervju med Titlestad om jubileumsboken i Frokostradio, NRK P1+
https://radio.nrk.no/serie/frokostradio/sesong/202011/DMTL10022120

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2020
Språk:
Norsk
Omfang:
250 sider
Særpreg:
Innbundet i skinn og tekstil, de 1000 første bøkene har i tillegg gullsnitt
Størrelse:
22 cm x 25,6 cm x 2,8 cm
Vekt:
1,6 kilo
Utgiver:
Sagabok Forlag