30 år siden tronskiftet markert med medaljesett

I år er det 30 år siden vår kjære folkekonge Olav V gikk bort og Kong Harald V tok over tronen. I anledning jubileet får du nå muligheten til å kjøpe dette eksklusive sølvsettet med storslått dybdepreg og flotte detaljer preget av Det Norske Myntverket. De massive sølvmedaljene er utgitt i et begrenset opplag på 1000 nummererte eksemplarer.  

Dette kan du sikre deg i dag:

  • Spektakulære portrettmedaljer av Kong Olav V og Kong Harald V i 99,9 % sølv– slik du aldri har sett dem før!
  • Overflatebehandlet for å fremheve alle detaljer, og for at du skal kunne ta og føle direkte på medaljene!
  • Opplaget er begrenset til kun 1000 individuelt nummererte medaljer
  • Medaljene leveres i et elegant treskrin med ekthetssertifikat og historiehefte

Se det spektakulære dybdepreget her

Denne medaljen har et høyderelieff på 1,8 mm. Som du kan se gir det medaljen et utrolig dybdepreg! 


*Illustrasjonbilde - relieff er tilvarende på minnemedaljene til Kong Olav V og Kong Harald V.

Dyktig håndverk

Ikke bare er sølvmedaljene preget i rent 99,9% sølv; ved hjelp av dyktig håndverk og avansert moderne teknologi er de gitt en dybde i motivet som gir dem en tilstedeværelse våre konger verdig. Sølvmedaljene er i tillegg overflatebehandlet for å fremheve alle de utsøkte detaljene i det rike motivet, og samtidig gjøre det mulig for deg å holde medaljen i hånden uten at overflaten tar skade. Medaljens bakside gjengir tre generasjoner norske konger i et sjeldent trippelportrett.

Praktfulle sølvmedaljer
De praktfulle sølvmedaljene representerer medaljekunst på sitt ypperste. En av spesialitetene til Ingrid Austlid Rise, tidligere sjefsgravør, hos Det Norske Myntverket er nemlig portretter, og hun er stolt av arbeidet hun har lagt ned i å få frem detaljrikdom i designene, samtidig som det har det vært spennede se hvordan det ble "liv" i portrettene av de praktfulle kongene våre.

 

"Det var med glede og ærefrykt eg tok i mot meldinga om at eg skulle få i oppdrag å lage portrett av kongane våre. Portrettmodellering er det mest spennande og utfordrande området innan medaljekunsten, det er også det eg liker aller best å arbeide med. I portrettet får eg utfordra alt eg har lært om skulptur; å uttrykke tredimensjonal form, perspektiv, spenning mellom former, rytme, volum og aller mest uttrykk for levd liv, karakter og indre menneskelege eigenskapar. Dei kongelege er representantar for landet vårt; med uniform blir det offisielle skinet av autoritet forsterka, da er det ekstra spennande å tilføre dei menneskelege eigenskapane."

Ingrid Austlid Rise

Tidligere sjefsgravør ved Det Norske Myntverket

 Bestill ditt sølvmedaljesett i dag for å sikre deg et eksemplar!

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Patinert, antikk finish
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
36 mm
Vekt:
31,11 gram per medalje
Opplag:
1.000
Kunstner:
Ingrid Austlid Rise
Utgiver:
Det Norske Myntverket