Nå kan du bli eier av samtlige av Kong Harald Vs mynttyper utgitt i kongens 30 år lange regentperiode. Et historisk myntsett som inneholder hele 8 originalmynter som forteller historien om det moderne Norge. 

For kun 490 kroner kan du nå sikre deg:

●  Samtlige av Kong Harald Vs Mynttyper
●  Hele 8 historiske originalmynter!
●  Inneholder årets 20-kroner i beste kvalitet proof!

Myntene fra det moderne Norge
Da Kong Harald V tok over den norske tronen i 1991, måtte det lages nytt kongeportrett på de norske myntene. Det ærefulle oppdraget fikk formgiver ved Det Norske Myntverket, Ingrid Austlid Rise.

I 1994 ble det for første gang på 84 år preget 20-krone mynter i Norge. I motsetningen til myntene fra 1910 som ble preget i gull, ble den nye mynten preget i nysølv og var et direkte resultat av inflasjon. På denne tiden begynte lommebøkene til nordmenn å bli såpass tunge av 50-ører, 1 kroner, 5 kroner og 10 kroner at man så behovet for en større mynt som kunne redusere behovet for skillemynt. En 20 kroner preget i ypperste kvalitet proof fra 2021 inngår i dette historiske myntsettet.

Myntene til Kong Harald vil kunne gå over i historien som myntene som ble brukt i Norge i en storhetstid, tiden da Norge grunnet store oljeinntekter opplevde en rikdom som man aldri tidligere har sett. Kanskje vil disse myntene om noen tiår vekke like mange nostalgiske følelser som myntene til Kong Haakon og Kong Olav.

Vi anbefaler at du bestiller allerede nå hvis du ønsker å sikre deg det komplette settet med Kong Haralds mynttyper. Myntsettet inneholder årets 20 kroner i aller beste pregekvalitet proof. komplettsettet leveres i en flott beskyttelses kapsel sammen med historisk dokumentasjon om Kong Haralds mynttyper.  

Spesifikasjoner
Inneholder:
8 mynter: 1 stk 20 kroner i proofkvalitet fra 2021, 1 stk 10 kroner, 2 stk 5 kroner, 2 stk 1 kroner og 2 stk 50-ører
Konge:
Harald V
Metall:
Nysølv, kobbernikkel og kobber
Myntverk:
Det Norske Myntverket på Kongsberg
Land:
Norge