Krigsminnesett med hele 10 originalmynter fra 2. verdenskrig - inkludert 3 norske okkupasjonsmynter

I 2020 markeres 75-årsjubileet for frigjøringen. Nå har du en sjelden mulighet til å bli en av de første til å skaffe deg et enestående krigsminnesett med 10 historiske originalmynter fra 2. verdenskrig, hvorav 3 mynter er norske okkupasjonsmynter.

Er du rask kan du sikre deg alt dette:

 • 10 originalmynter fra 2. verdenskrig, hvorav 5 i sølv!
 • 3 norske okkupasjonsmynter i krisemetall
 • Spesiallaget innpakning unikt for dette krigsminnesettet
 • Utfyllende krigs- og mynthistorie fra 2. verdenskrig
 • Et tøft myntskrin i tre for oppbevaring av myntene og praktisk samleperm senere i samlingen
 • Ditt individuelt nummererte eierbevis samt ekthetssertifikater til hver originalmynt
 • Introduksjonspris på 149 kr per mynt (kun 1.490 kr for komplett krigsminnesett)! 
 • Innleder en unik samling med originale mynter fra verdens mest kjente kriger fra Napoleon til Gulfkrigen

10 ORIGINALMYNTER FRA 2. VERDENSKRIG
Krigsminnesettet, som formidler historien om 2. verdens- krig og utmyntingen i krigsårene, omfatter 10 originale krigs- og okkupasjonsmynter fra Tysk-land, USA, Sovjetunionen, Frankrike, England og Norge. Blant de ettertraktede originalmyntene er tre norske okkupasjonsmynter og tre nazimynter fra Hitler-Tyskland.

NORSKE OKKUPASJONSMYNTER
De tre norske okkupasjonsmyntene, som sirkulerte fra 1941 – 1945, er preget i krisemetallet sink etter direktiv fra den tyske okkupasjonsmakten, som trengte kobbernikkel og kobber til rustningsindustrien. Det ble også preget småmynt i jern.

NAZI-REGIMETS EGNE MYNTER
Den tyske delen av settet omfatter to sølvmynter og en okkupasjonsmynt i krisemetall. Nazifiseringen av tyske mynter begynte allerede i 1936, da hakekorset første gang ble benyttet på mynt. Dette forhatte symbolet skulle bli et av varemerkene for tyske mynter gjennom hele nazitiden.

SØLVMYNTER FRA ENGLAND, USA OG SOVJETUNIONEN
Mens de fl este land som ble okkupert av tyskerne ble pålagt å prege mynter i krisemetaller, som jern, sink og aluminium, fortsatte frie allierte som England og USA å prege mynter i sølv og kobber som før. Den franske mynten i settet er derimot en okkupasjonmynt i aluminium, som ble benyttet i de syd-østre deler av Frankrike. Russland er representert med en sølvmynt fra 1924 – en mynt som sirkulerte i krigsherjede Sovjet under den 2. verdenskrig.

Sikre deg krigsminnesettet fra 2. verdenskrig til introduksjonspris på 149 kr per mynt (kun 1.490 kr for komplett krigsminnesett)!!

Spesifikasjoner
Norge:
50 øre sink 1941-1945
Norge:
25 øre sink 1943-1945
Norge:
10 øre sink 1941-1945
Frankrike:
2 franc aluminium 1943-1944
Tyskland:
10 reichpfennig sink 1940-1945
USA:
1/2 dollar sølv 1940-1945
Storbritannia:
2 shilling sølv 1940-1945
Sovjetunionen:
50 kopek sølv 1924-1927
Tyskland:
5 reichmark sølv 1935-1936
Tyskland:
5 reichmark sølv 1936-1939

”Verden i Krig - 200 år med verden i krig fortalt med originalmynter”

Krigsminnesettet fra 2. verdenskrig innleder samlingen 200 år med verden i krig fortalt med originalmynter” Du vil blant annet få sjansen til å sikre deg ettertraktede originalmynter med tilknytning til Den Amerikanske Borgerkrigen, 1. verdenskrig, Den kalde krigen med flere.

”Verden i krig” er en unik samling originalmynter fra verdens mest kjente kriger de siste 200 årene og illustrerer på fascinerende vis det tette båndet mellom krig og penger, og hvordan kriger har påvirket pengenes utforming.

Da franskekongen Ludvig XII i 1499 spurte sin nærmeste rådgiver hva som skulle til for å innta Milano, var svaret; penger, penger og atter penger! Det samme skal Napoleon ha svart da han ble spurt hva han trengte for å vinne i krig. Allerede i antikken var krig blitt levevei for mange menn. Bare en ting kunne mane leiesoldater til å risikere liv og lemmer på slagfeltet; penger! Myntene var også propagandaverktøy for store krigsherrer som ville skryte av sine seire. Derfor har krig og penger gått hånd i hånd gjennom hele historien.

ET HISTORIEVERK AV DE SJELDNE!
Samtidig som du samler originalmynter tilknyttet 200 år med verden i krig, får du muligheten til å bygge opp et omfattende historieverk med spennende og lærerik dokumentasjon. Sammen med hvert krigsminnesett, vil du få mynthistoriske beskrivelser og ekthetssertifikat til hver mynt. Du vil også motta fyldige historiekort, som oppsummerer den aktuelle krigen og presenterer en sentral statsmann eller krigsherre.

Dette er et historieverk av de sjeldne som du ikke må gå glipp av.

 1. Jeg kan nå sikre meg hele 10 originalmynter fra 2. verdenskrig i et flott krigsminnesett til introduksjonspris på 149 kr per mynt (kun 1.490 kr for komplett krigsminnesett). Samlerhuset spanderer frakten. Jeg er innforstått med at opplaget er begrenset. Vi tar forbehold om at krigsminnesettet fra 2. verdenskrig kan bli raskt utsolgt.
 2. Bestiller jeg Krigsminnesettet med 10 originalmynter fra 2. verdenskrig på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for kunstbarren som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille minnemynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Minnemynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
 3. Dersom jeg sikrer meg krigsminnesettet fra 2. verdenskrig starter jeg samtidig uforpliktende samlingen ”Verden i Krig”- 200 år med verden i krig fortalt på originalmynter. Samlingen består av 10 forsendelser og representerer de største og viktigste krigene og krigsherrene i vår historie fra Napoleon til Gulfkrigen.
 4. Som fast samler får jeg tilsendt et nytt krigsminnesett ca én gang i måneden. Prisen for de ulike krigsminnesettene i samlingen varierer avhengig av antall mynter og tilgjengelighet. Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kroner på mine nye krigsminnesett. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.
 5. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et tøft myntskrin, for oppbevaring av krigsminnesettene. Jeg mottar også en perm for oppbevaring av ekthetssertifikater, myntdokumentasjonen og historiekort som følger med hvert krigsminnesett - uten ekstra kostnad. I tillegg får jeg et nummerert eierbevis.
 6. Jeg har alltid 30 dager returrett og betaler returportoen selv, og samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.
 7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.
 8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.