Er du rask kan du nå sikre deg et ettertraktet krigsminnesett med 9 originalmynter fra 1. verdenskrig, hvorav hele 6 sølvmynter! Dette flotte krigsminnesettet viser på en fascinerende måte det tette båndet mellom krig og penger, og hvordan kriger har påvirket pengenes utforming gjennom tidene.

Vær oppmerksom på at vi, på grunn av myntenes alder og begrensede tilgjengelighet, kun har et mindre antall sett til fordeling blant norske samlere.

Er du rask kan du sikre deg alt dette:
 • 9 originalmynter fra 1. verdenskrig - hvorav 6 mynter i sølv og 3 i krisemetall
 • Norsk representativ 50-øring i sølv fra krigens dager
 • Spesiallaget innpakning unikt for dette krigsminnesettet
 • Kun 1.950 kroner, fraktfritt tilsendt
 • SPAR 500 kroner - ordinær pris 2.450 kroner
 • Ekthetssetifikat og utfyllende krigs- og mynthistorie fra 1. verdenskrig
 • Innleder samlingen "Verden i Krig - 200 år med verden i krig fortalt med originalmynter”

Viktige originalmynter fra krigens sentrale aktører
Krigsminnesettet fra 1. verdenskrig omfatter viktige historiske originalmynter fra krigens sentrale aktører på begge sider, som Østerrike, Tyskland, Frankrike, England og USA. Settet omfatter også mynter fra land som var direkte eller indirekte berørt av krigshandlingene, deriblant Norge, som er representert med en 50-øre i sølv, utgitt under 1. verdenskrig.

Sikre deg myntene fra 1. verdenskrig!
Ønsker du å eie et myntsett med et representativt utvalg av myntene som sirkulerte under 1. verdenskrig må du ikke vente for lenge. Vi vet ikke om – og når, vi igjen kan tilby dette innholdsrike krigsminnesettet, med mynter av tilsvarende god samlekvalitet og til en så gunstig pris. Flere av myntene i settet er med årene blitt stadig vanskeligere å få tak i. Særlig gjelder dette sølvmyntene, som i stor grad er blitt smeltet om på grunn av den høye sølvverdien.Krisemyntene i sink og jern, som i etterkrigsårene var forhatte minner om en grusom tid og ble kassert i store mengder, er i dag attraktive samleobjekter, både på grunn av sin historiske verdi og sin økendesjeldenhet.

Myntene som dokumenterer den ufattelige krigen
Gjennom dette ettertraktede og interessante krigsminnesettet fra 1. verdenskrig sikrer du deg historiske tidsvitner til en av verdens mest ufattelige og blodige kriger. Settet omfatter noen av datidens viktigste sølvmynter, med stolte symboler for Europas mektigste nasjoner og deres allierte storebror, USA, samt krisemynter i sink og jern, som ble preget for bruk i okkuperte områder, og av mangel på edlere myntmetaller. Hele 6 av de 9 myntene i settet er preget i sølv!

Norsk 50-øre i sølv fra det nøytrale Norge
Selv om Norge var nøytralt under 1. verdenskrig var også landet vårt påvirket av krigen som utenfor stuedøren. Både hæren og marinen var i væpnet beredskap gjennom hele krigen og festninger og fort bemannet. Tyskland krenket Norges nøytralitet med ubåtkrig i norske farvann, og Nordsjøen var full av miner. Rundt 900 skip, nærmere 50 % av den norske handelsflåten gikk tapt, og 2.000 sjøfolk mistet livet. Krigen fikk også store konsekvenser for nordmenn flest. Levekostnadene økte med ufattelige 156 % og det var matmangel og rasjonering. En sølv 50-øre fra Kong Haakon VIIs første myntserie representerer Norge i dette myntsettet.

Staselig sølvmynt fra Det britiske Imperiet
Storbritannia, som var blant de tre ledende ententemaktene, er representert med en 1-shilling i sølv fra kong George V. George, som var legendariske dronning Victorias barnebarn, var kongen som ga det britiske kongehus navnet Windsor, da han etter 1. verdenskrig kuttet alle bånd til Tyskland og den tyske fyrsteslekten Sachsen-Coburg-Gohta.

Tysk okkupasjonsmynt i jern for bruk i Øst-Europa
Denne spesielle okkupasjonsmynten i krisemetallet jern ble utgitt av sentralmakten Tyskland for bruk i erobrede tyske områder i Russland, Polen og på Balkan. I tillegg til det tyske jernkorset bærer mynten den berømte betegnelsen ” GEBIET DES OBERBEFEHLSHABERS OST” – området til øverstkommanderende i øst, som var den ikke ukjente Paul von Hindenburg.

Vakkerfransk sølvmynt symbol for republikkens idealer
Ententemakten Frankrike er representert med krigsminnesettets vakreste sølvmynt, Såkvinnen – La Semeuse, som er et av de stolteste symbolene for Republikken. Såkvinnen, som med årene et kjært og velkjent motiv blant samlere, har vært gjengitt på franske mynter i mer enn hundre år og holder fortsatt stand som representant for Frankrike på flere av myntene i euro.

Historisk keisermynt fra Østerrike og krigens far
Fra Tysklands allierte, sentralmakten Østerrike, landet som startet krigen, kan du sikre deg en sølvmynt med keiseren Frans Josef Is portrett og krone. Det var Frans Josef I, keiser av Østerrike og konge av Ungarn, som startet krigen etter ”Skuddene i Sarajevo”. Han døde for øvrig bare to år etter, i 1916, mens krigen fortsatt raste på alle fronter.

I tillegg til de omtalte myntene omfatter krigsminnesettet også en legendarisk Morgan Dollar fra ententemaktenes allierte, USA, en 1⁄2-mark i sølv og en 10-pfennig i jern fra Tyskland, samt en 10 centimes i krisemetallet sink, fra Belgia, som på tross av sin nøytralitet ble invadert av Tyskland allerede i krigens første fase.

Spesifikasjoner
Norge:
50 øre sølv 1914 - 1919
USA:
1 dollar sølv 1921
Frankrike:
2 franc sølv 1914 - 1918
Storbritannia:
1 shilling sølv 1915 - 1918
Tyskland:
1/2 mark sølv 1917 - 1919
Oberbefehlshaber Ost:
1 kopek jern 1916
Tyskland:
10 pfennig jern 1916 - 1917
Østerrike:
1 Corona sølv 1914 - 1916
Belgia:
10 centimes sink 1915 - 1917

”Verden i Krig - 200 år med verden i krig fortalt med originalmynter”

Krigsminnesettet fra 1. verdenskrig innleder samlingen "200 år med verden i krig fortalt med originalmynter”. Du vil blant annet få sjansen til å sikre deg ettertraktede originalmynter med tilknytning til Den Amerikanske Borgerkrigen, 2. verdenskrig, Den kalde krigen med flere.

”Verden i krig” er en unik samling originalmynter fra verdens mest kjente kriger de siste 200 årene og illustrerer på fascinerende vis det tette båndet mellom krig og penger, og hvordan kriger har påvirket pengenes utforming.

Da franskekongen Ludvig XII i 1499 spurte sin nærmeste rådgiver hva som skulle til for å innta Milano, var svaret; penger, penger og atter penger! Det samme skal Napoleon ha svart da han ble spurt hva han trengte for å vinne i krig. Allerede i antikken var krig blitt levevei for mange menn. Bare en ting kunne mane leiesoldater til å risikere liv og lemmer på slagfeltet; penger! Myntene var også propagandaverktøy for store krigsherrer som ville skryte av sine seire. Derfor har krig og penger gått hånd i hånd gjennom hele historien.

ET HISTORIEVERK AV DE SJELDNE!
Samtidig som du samler originalmynter tilknyttet 200 år med verden i krig, får du muligheten til å bygge opp et omfattende historieverk med spennende og lærerik dokumentasjon. Sammen med hvert krigsminnesett, vil du få mynthistoriske beskrivelser og ekthetssertifikat til hver mynt. Du vil også motta fyldige historiekort, som oppsummerer den aktuelle krigen og presenterer en sentral statsmann eller krigsherre.

Dette er et historieverk av de sjeldne som du ikke må gå glipp av.

 1. Jeg kan nå sikre meg hele 9 originalmynter fra 1. verdenskrig i et flott krigsminnesett til introduksjonspris 1.950 kroner. Samlerhuset spanderer frakten. Jeg er innforstått med at opplaget er begrenset. Vi tar forbehold om at krigsminnesettet fra 1. verdenskrig kan bli raskt utsolgt.
 2. Bestiller jeg krigsminnesettet fra første verdenskrig via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.
 3. Dersom jeg sikrer meg krigsminnesettet fra 1. verdenskrig starter jeg samtidig uforpliktende samlingen ”Verden i Krig”- 200 år med verden i krig fortalt på originalmynter. Samlingen består av 10 forsendelser og representerer de største og viktigste krigene og krigsherrene i vår historie fra Napoleon til Gulfkrigen.
 4. Som fast samler får jeg tilsendt et nytt krigsminnesett ca én gang i måneden. Prisen for de ulike krigsminnesettene i samlingen varierer avhengig av antall mynter og tilgjengelighet. Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kroner på mine nye krigsminnesett. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.
 5. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et tøft stativ for oppbevaring av krigsminnesettene. Jeg mottar også en perm for oppbevaring av ekthetssertifikater, myntdokumentasjonen og historiekort som følger med hvert krigsminnesett - uten ekstra kostnad. I tillegg får jeg et nummerert eierbevis.
 6. Jeg har alltid 30 dager returrett og betaler returportoen selv, og samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.
 7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.
 8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.