Narvik hadde en sentral rolle da Nazi-Tyskland invaderte Norge den 9. april 1940. Slaget om Narvik ble av stor betydning for de alliertes videre kamp under 2. verdenskrig og vakte stor internasjonal oppmerksomhet både under og etter krigen. Dette skulle bli Hitlers første nederlag under den 2. verdenskrig.

Denne historisk viktige hendelsen markeres på helt nytt myntbrev, "Slaget om Narvik", som du nå har muligheten til å sikre deg til kun 399 kroner, fraktfritt tilsendt. Førsteutgivelsen innleder samlingen "Krigen i Nord 1940-1945" som består av ni historiske myntbrev som forteller om krigen i Nord-Norge slik den aldri tidligere er fortalt. Norges motstand i nord var ikke bare imponerende, men også avgjørende for videre hendelser under 2. verdenskrig.

BESTILL I DAG OG SIKRE DEG INTROTILBUD MED 50 %:

 • Myntbrevet «Slaget om Narvik» stemplet på datoen etter invasjonen den 10. april*
 • Inneholder hele tre originale krigsmynter - ekte tidvitner fra et Europa i krig, samt spesialdesignet frimerke
 • Begrenset opplag: av totalt 1.940 individuelt nummerert eksemplar – lave numre leveres først
 • Introtilbud med 50 %: Normalpris for myntbrev, samlealbum og frakt er 809,95 kr – du betaler kun 399 kr.
 • Innleder ny samling: De dramatiske historiene fra krigen i nord gjenfortalt på ku ni myntbrev.
 • Praktisk samlealbum uten ekstra kostnad
 • Albumside og nyskrevet historisk dokumentasjon
 • Ingen bindingstid - alltid 30 dager returrett

*MERK: da Posten Norge ikke stempler på søndager, ble dette brevet stemplet den 10. april 2017, dagen etter selve invasjonsdatoen 9. april.

DITT FØRSTE HISTORISKE MYNTBREV: «SLAGET OM NARVIK»
Det første historiske myntbrevet omhandler det lange og dramatiske Slaget om Narvik fra 9. april til 10. juni 1940. Narvik var et sentralt mål for Hitler under okkupasjonen av Norge, og et strategisk viktig mål også for Sovjetstaten og de allierte. Slaget og motstanden varte lenger enn krigen i både Belgia, Polen, Nederland og Frankrike, og var Hitlers første nederlag under 2. verdenskrig. Motstanden den tyske krigsmakten møtte her var til inspirasjon for hele verden og bragden skapte stor internasjonal oppsikt.

Selv om man til slutt måtte anse byen som tapt, var gjenerobringen av Narvik en stor seier for Norge og de allierte styrkene. I slaget om Narvik kjempet soldater fra både Norge, Storbritannia, Polen og Frankrike før de allierte styrkene trakk seg ut da Tyskland brøt fronten i Frankrike. Slaget om Narvik er historien om en ukuelig motstandsvilje og starten på fem lange år med krig.

 

MYNTBREV MED ORIGINALE KRIGSMYNTER
Myntbrevet består av hele tre originale krigsmynter, ekte tidsvitner fra et Europa i krig.

 • Norsk 2-øre okkupasjonsmynt i jern. Tyskerne besluttet at de tradisjonelle myntmetallene skulle forbeholdes krigsindustrien, og derfor skulle man i stedet bruke jern og zink i produksjonen ved myntverket på Kongsberg. Nye motiver skulle også innføres, uten kongemotiver og –symboler.
 • Tysk 1-reichspfennig med hakekors-motiv, et motiv som ble innført på mynt allerede i 1936. Når krigen var vunnet, skulle Hitlers portrett «pryde» de tyske myntene. Det er unødig å opplyse om at slike mynter ble aldri laget!
 • Fra det allierte Storbritannia, en George VIs florin i 50 % sølv pålydende 2 schilling.

 

Dette første historiske myntbrevet innleder samlingen ”Krigen i Nord 1940-1945”, som består av i alt ni myntbrev. Hvert myntbrev ledsages av nyskrevet historiekort, som forteller om de spennende og dramatiske hendelsene i Nord-Norge under den andre verdenskrig.. 

Sikre deg ditt eksemplar i dag!

Spesifikasjoner
Utgitt:
2017
Opplag:
1.940

Krigen i Nord-Norge slik den aldri har blitt fortalt tidligere
Historisk myntbrev med originale krigsmynter - NÅ introtilbud med 50% rabatt!

Gjennom de ni myntbrevene sikrer du deg en rekke historiske samleobjekter i form av originale mynter, som de norske okkupasjonsmyntene i jern og sink og flere ettertraktede utenlandske mynter fra 2. verdenskrig utgitt av både Nazi-Tyskland og de allierte landene. Myntbrevene i samlingen prydes også med spesialdesignet frimerker med motiver knyttet direkte til hendelsene og hvert myntbrev er stemplet av Posten. Stemplingsdatoen for hvert brev er relatert til den aktuelle hendelsen.

Alt dette sikrer du deg gjennom samlingen "Krigen i Nord 1940-1945":

 • Totalt ni jubileumsmyntbrev
 • Eierbevis som bekrefter din eierrett til samlingen
 • Nyskrevede historiekort til hvert myntbrev
 • Spesialdesignet album til samlingen (vår normal pris 200 kr)

OBS: Opplaget er begrenset til 1.940 eksemplarer. Ordrene prioriteres i innkommende rekkefølge - lave numre leveres først. – VÆR RASK!

Bestiller du myntbrevet "Slaget om Narvik" innleder du samtidig samlingen "Krigen i Nord 1940-1945". Samlingen består av totalt ni myntbrev, og hvert myntbrev ledsages av nyskrevet historiekort. Dette og øvrig tilbehør, som samlealbum, mottar du uten ekstra kostnad, som en del av Samlerhusets kundeservice. Prisene varierer fra 460 til 690 kr, avhengig av myntene som inngår. Frakt og ekspedisjon på 49,95 kr tilkommer. 

  MERK! Vær rask for å sikre deg ditt eksemplar!

   

   

  1. Jeg kan nå sikre meg det første myntbrevet “Slaget om Narvik”, i samlingen med myntbrev som forteller om krigen i Nord-Norge slik den aldri tidligere er fortalt, for kun 399 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. Samlerhusets normal pris for myntbrevet (560 kr + frakt 49,95) og album (200 kr) er 809,95 kr, men jeg nyter godt av 50% introduksjonsrabatt. Mitt første myntbrev inneholder tre originale krigsmynter; en norsk okkupasjonsmynt i krisemetall, en tysk hakekorsmynt og en sølvmynt fra det allierte Storbritannia. Tilgangen er begrenset og ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

  2. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar myntbrevet ”Slaget om Narvik” sammen med faktura med 14 dager forfall. Jeg kan derfor bestille myntbrevet hjem, ta det i nærmere øyesyn og studere detaljene før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på det. Myntbrevet sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

  3. Dersom jeg sikrer meg myntbrevet, innleder jeg samtidig samlingen «Krigen i Nord 1940-1945» med de åtte resterende myntbrevene i samlingen. Dette betyr at jeg får tilsendt et nytt myntbrev om lag en gang per måned. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

  4. Prisen for de etterfølgende myntbrevene i samlingen er mellom 460 og 690 kr + 49,95 kr i frakt og ekspedisjon.

  5. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mitt første myntbrev «Slaget om Narvik». Videre myntbrev i samlingen tilkommer det frakt på 49,95 kr.

  6. Med mitt første myntbrev i samlingen mottar jeg uten ekstra kostnad et album (Samlerhusets normalpris er 200 kr) for trygg oppbevaring av myntbrevene, samt historiekort.

  7. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv porto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

  8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter.

  9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til myntbrevene og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at myntbrevene eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.