Nå kan du sikre deg en historisk norsk seddel fra krigen - 10-kroneseddelen fra 1940-1944  

I dag tilbyr vi deg en svært ettertraktet norsk seddel fra krigen, nemlig 10-kroneseddelen fra årene 1940-1944. Krigssedler er etterspurte verden over, og for en norsk samler er denne seddelen noe utenom det vanlige.

Årsaken til at det finnes få 10-kroner bevart fra denne tiden er åpenbar. 10 kroner var en anselig sum under krigen. Det var knappest noen som hadde råd til å legge en slik seddel til side for å samle på den. Det er derfor ikke så mange sedler som er bevart for ettertiden. Men noen samlere var forutseende og tok vare på noen, og noen sedler har rett og slett bare stukket seg unna på merkelige steder, og dukker opp i ettertid. 

For 495 kroner, fraktfritt tilsendt, kan du sikre deg:

  • Historisk norsk seddel fra krigen - garantert fra årene 1940-1944
  • Boken "Blücher" av Alf R. Jacobsen kostnadsfritt!
  • Begrenset antall sedler tilgjengelig - vær rask!
  • Innleder samlingen Norske sedler

Motta gratis boken "Blücher" av Alf R. Jacobsen til en verdi av 399,-

Benytter du deg av dette tilbudet mottar du i tillegg den spennende og engasjerende boken "Blücher", skrevet av Alf R. Jacobsen, en av Norges største eksperter på andre verdenskrig. Boken skildrer opptakten til de avgjørende øyeblikkene da oberst Birger Eriksen beordet at det skulle åpnes ild mot den tunge krysseren som snek seg inn i Oslofjorden natt til niende april 1940. Dette er en god skildring av både Eriksen og tiden rundt ham, der opportunistiske folk utnyttet konfliktsky og handlingslammede maktpersoner. Da Norge ble angrepet, var det én mann som aldri tvilte.

Norske sedler i historisk perspektiv
Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Hvis du sikrer deg 10 kroner 2. utgave innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får man tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Man har alltid 30 dager returrett, og samler kun så lenge man selv vil. Det er ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside,hvor man kan fordype seg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar man uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men i samlingen "Norsk Sedler" får man det helt kostnadsfritt.

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER
Mine Samlerhuset-fordeler

1. Jeg kan sikre meg Norges første “helnorske” 10-kroneseddel fra krigen for kun 395 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. Jeg trenger ikke å betale noe nå, men mottar seddelen sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler.

2. Sikrer jeg meg seddelen er jeg garantert plass på en liste over samlere som har prioritert tilgang til norske sedler, og jeg vil få tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Prisen for de andre sedlene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn attraktive sedler.

3. Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg.

4. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene (normal pris 225 kr). Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

5. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 kroner
Utgivelsperiode:
1940-1944
Kunstner/gravør:
Oluf Wold-Torne/Bradbury, Wilkinson & Co. Ltd., London
Advers:
Mørkfiolett trykk på lysebrun bakgrunn. Portrett av stortingspresident Wilhelm Frimann Koren Christie til venstre og admiral Peter Wessel Tordenskiold til høyre.
Revers:
Gulbrunt trykk. Til venstre en stilisert vikingkonge, til høyre det kronede riksvåpenet. En såkalt Olavsrose i midten.
Vannmerke:
Papir uten vannmerke
Format:
127 x 72 millimeter
Signatur:
Norges Banks hovedkasserer 1935-1944 Gerhard Meldahl Nielsen