Krigsseilermedalje i gull

Den offisielle Krigsseilermedaljen i gull er utgitt av Det Norske Myntverket for å minne krigsseilerne – havets helter. Gullmedaljen er en hyllest til krigsseilerne som stod for Norges viktigste bidrag til de alliertes seier. Prestisjemedaljen har en diameter på 26 millimeter, og et opplaget på kun 250 eksemplarer. Minnemedaljen i gull vil kunne stå som et varig minne over de falne etter andre verdenskrig, og jeg er sikker på at du vil ha glede av den i mange år fremover.

Sikre deg den ettertraktede prestisjeutgaven i gull:

  • Prestisje-objekt fra Det Norske Myntverket
  • I høyeste kvalitet – proof
  • Begrenset opplag: Kun 250 prestisjemedaljer i 9 karat
  • Leveres i spesialtilpasset beskyttelseskapsel
  • Ekthetssertifikat og booklet fra Det Norske Myntverket

 
Gullmedaljen er en hyllest til krigsseilerne som stod for Norges viktigste bidrag til de alliertes seier. - Vær med å hylle deres innsats ved å sikre deg Den offisielle Krigsseilermedaljen i 9 karat gull «Havets helter», som er utgitt av Det Norske Myntverket.


Havets helter – Vi skylder dem alt

Mange nordmenn tjenestegjorde på norske eller utenlandske skip da Norge ble okkupert. Flesteparten av disse, og i tillegg nordmenn som kom seg ut, tjenestegjorde på skip som hjalp til med krigsinnsatsen. Mat, våpen, ammunisjon, ekstradeler, drivstoff og en rekke andre viktige gjenstander måtte nå ankomsthavnen, det var avgjørende for krigen. Krigsseilerne ble lagt merke til. Gunnar Sønsteby sa at krigsseilerne var de eneste som gjorde noe av betydning for krigsutfallet. Admiral Gerald Charles Dickens sa at «Uten den norske handelsflåten kunne vi like godt be Hitler om hans betingelser». Krigsseilerne måtte kjempe for den anerkjennelsen de fortjente lenge etter krigens slutt, men nå regnes de av mange blant toppen av norske helter i historien.

Prestisjemedaljen i 9 karat gull 
Gullmedaljen er en hyllest til krigsseilerne som stod for Norges viktigste bidrag til de alliertes seier. Krigsseileren er omgitt av kampfly, et ror og et handelsskip under angrep. Nederst seierstegnet V, og det norske flagget. Omskrift: HAVETS HELTER VI SKYLDER DEM ALT - 1945-2020. Revers side viser en oppreist løve flankert av seierstegnet V. V`en er omkranset av en klassisk laurbærkrans. Omskrift: NORGE ATTER FRITT. Gullmedaljen vil stå som et varig minne om nasjonens evige takknemlighet ovenfor de som ofret alt.

Bestill ditt varige minne i dag!!

Spesifikasjoner
Metall:
9 karat gull
Diameter:
26 mm
Vekt:
7,78 gram
Opplag:
250
Advers:
Krigsseileren omgitt av kampfly, et ror og et handelsskip under angrep. Nederst seierstegnet V, og det norske flagget. Omskrift: HAVETS HELTER VI SKYLDER DEM ALT - 1945-2020
Revers:
Oppreise løve flankert av seierstegnet V. V`en er omkranset av en klassisk laurbærkrans. Omskrift: NORGE ATTER FRITT
Preget av:
Det Norske Myntverket