Bestill i dag - spar 300 kroner
Kompletter ditt kriggsseilersett ved å bestille minnemynten 'Angrep fra oven', med motiv av et handelsfartøy under angrep av Nazi-Tysklands Kriegmarine og Luftwaffe. Normalpris for denne mynten er 599 kroner, men den kan bli din for 200 kroner, inkludert port og ekspedisjon - du sparer dermed totalt 300 kroner!

De øvrige tre myntene vil bli levert i månedlige forsendelser til 599 kroner, så lenge du selv ønsker. Du har 30 dagers fullreturrett på alle myntene, og kan når som helst avslutte samlingen.

  • Offisielle britiske minnemynter i sølv
  • Utgitt i samarbeid med den britiske handelsflåten
  • Preget i 99,9% original krigssølv
  • Sølv hentet opp fra 4.700 meters dyp - 1000 meter dypere enn Titanic
  • Preget i høyeste pregekvalitet proof
  • Strengt begrenset opplag - kun få mynter til Norge
  • Sølvmyntene utgjør til sammen siste vers av det britiske krigsdiktet 'For all Seafarers'

Krigssølv hentet opp fra 4.700 meters dyp
16. februar 1941 var det britiske handelsfartøyet SS Gairsoppa på vei mot Storbritannia. Med seg i den hemmelige lasten hadde skipet en stor mengde sølv som skulle brukes til å finansiere de alliertes kamp mot nazistene. Dampskipet var gammelt, tregt og var nesten sluppet opp for kull da det måtte forlate konvoien det seilte i forå søke trygg havn. Bare timer utenfor kysten av Galway i Irland ble SS Gairsoppa torpedert av den tyske ubåten U-101. Skipet sank på bare 20 minutter, og både skipet og lasten ble tilsynelatende tapt for alltid.

Den store sølvskatten sank tilslutt ned til 4.700 meters dyp, nesten tusen meter dypere enn Titanic, og alt håp
om å få reddet lasten ble straks slukket. Etter nærmere 70 år på havets bunn, ble krigssølvet lokalisert og brakt
opp til overflaten. Takket være moderne teknologi er dette en av de dypeste skipsvrakoperasjonene noensinne!

Spesifikasjoner
Pålydende:
Half Crown
Utgivelsesår:
2016
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9% krigssølv
Diameter:
32mm
Vekt:
15,55 gram
Opplag:
20.000 - få til Norge
Utgivelsesland:
Gibraltar

1. Jeg kan sikre meg den offisielle minnemynten, 'Angrep fra oven' utgitt i i 99,9 % original  krigssølv, til kun 299 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. 


2. Hvis jeg beholder krigsseilermynten 'Angrep fra oven' vil jeg få tilsendt de tre andre minnemyntene i krigssølv fra Gibraltar som hederer krigsseilerne. Myntene sendes i månedelige leveranser for 599 kroner + 39 kr i frakt er mynt etter hvert som de utgis. Myntene kan settes i samlemappen med krigsseilermedaljen, slik at jeg bygger opp en liten samling med krigssølvutgaver. Myntene mottas til fri vurdering med 30 dagers full returrett. Jeg beholder bare de myntene jeg ønsker. 


3. Jeg har alltid 30 dagers full returrett og betaler selv porto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via telefon 0 25 50 eller epost kundeservice@samlerhuset.no, alt etter hva er enklest for meg. Alt kjøp dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.


4. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.


5. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flestmulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at myntene eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.