Dronning Elizabeth II hedret i gull! 

Mynten du i dag kan bli eier av er en sør-afrikansk Krugerrand utgitt for å hedre kanskje den moderne verdenshistoriens mest ikoniske skikkelser, nemlig Dronning Elizabeth II! For å hedre det britiske samveldets tidligere overhode har denne Krugerrand fått et eget og helt unikt myntmerke, QE II 1952 70.

Utgivelsen er kun tilgjengelig for samlerhusets kunder og det er med stor stolthet og ydmykhet at vi nå kan tilby et fåtall av disse offisielle gullmyntene til en håndfull samlere.

Bestill nå og se frem til: 

  • Eksklusiv utgivelse - kun tilgjengelig hos Samlerhust.  
  • En av 20 gullmynter til Norge - kun 200 på verdensbasis!
  • En verdenskjent, klassisk og ikonisk gullmynt som hedrer Dronning Elizabeth II.
  • Gullmynt preget i 1/10 unse 22 karat gull - Medfølgende skrin og individuelt nummerert sertifikat.

Den ikoniske gullmynten kan bli din for 6.950 kr. Ønsker du å dele beløpet i 2 rentefrie rater à 3.475 kr kan du gjøre det ved bestilling på telefon 66 81 15 00.

Gullmynten som hedrer Dronning Elizabeth II er preget i 1/10 unse 22 karat gull og har det klassiske Krugerrand motivet av Paul Kruger, den tidligere presidenten av Sør-Afrika. Mynten er preget i høyeste mulige pregekvalitet - proof og har svært begrenset opplag på kun 200! 

Krugerrand - Første av sitt slag 

Krugerrand var verdens første av sitt slag da den første gang kom ut som handelsmynt i 1967, siden har Krügerrand vært en interenasjonal storsukse. Historien til Krügerrand begynnte imidlertid nesten et århundre tidligere. 

I juni 1884 ble det klart at gamle legender om en enorm gullåre i fjellkjeden Witwatersrand i Sør-Afrika var sanne. Funnet vakte stadig større oppsikt også utenfor landets grenser. Gullrushet som ble satt i gang blir sett på som verdens største hittil. Gullgravere strømmet til og myndighetene satte av et lite område som leir for de mange lykkejegerne. I dag har dette lille provosoriske området blitt til storbyen vi i dag kjenner som Johannesburg.

Lavt opplag og svært populær

Gullmynter er svært populære blant Norske samlere og Krügerrand er intet unntak. Den eksklusive utgivelsen har kun et opplag på snaue 200 gullmynter på verdensbasis. Dette er langt ferre en det er samlere av den verdenskjente, klassiske og ikoniske gullmynten. At den eksklusive utgivelsen i tillegg hedrer Dronning Elizabeth II er med på å gjøre utgivelsen ekstra unik og ettertraktet blant samlere. 

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2022
Utgivelsesland:
Sør-Afrika
Kvalitet:
Proof
Metall:
22 karat (91,67 %) gull
Diameter:
16,5 mm
Vekt:
3,39 gram
Opplag:
200 på verdensbasis
Særpreg:
Myntmerke QE II 1952 70