Oppdageren Leiv Erikson hedret med myntsett - Kun 1 igjen! 

I anledning av at det er 1000 år siden oppdagerens bortgang, preget vikingøya Isle of Man en jubileumsminnemynt i 99,9 % sølv. Mynten er preget i rekordlavt opplag på kun 150 mynter, på den amerikanske merkedagen "Leiv Eiriksson-dagen" som markeres hvert år den 9. oktober. De nummererte myntsettene "Leiv Eiriksson 1020-2020" er snart utsolgt.

Bestill i dag for å sikre deg:

  • Et nummererte myntsett - kun 10 sett tilgjengelig
  • Preget på dagen: 9.oktober 2020, på "Leiv Eiriksson-dagen"
  • Inneholdsrikt myntsett; Jubileumsminnemynt i 99,9 % sølv preget 9. oktober / 2 norske 20 kroner med motiv av vikingskip / 1 Dollar sølvminnemynt Leiv Eiriksson fra USA / 1000 Kronur sølvminnemynt Leiv Eiriksson fra Island / Frimerke Leiv Eiriksson 6 cent fra USA
  • Myntsettet kommer i et spesialtilpasset skrin
  • Ekthetssertifikat og tilhørende historiehefte


Omkring år 1000 seilte den norrøne sjøfareren Leiv Eiriksson vest for Grønland og gikk i land på det vi i dag kaller L’Anse aux Meadows på nordspissen av Newfoundland i Canada. Landet kalte han Vinland, og nedtegnelsene for oppdagelsen gjør ham til den første europeiske oppdageren av Nord-Amerika. Selv om amerikanerne fremdeles lærer at det var Christopher Columbus som oppdaget Amerika i 1492, proklamerte president Lyndon B. Johnson 9. oktober som offisiell nasjonal minnedag til erindring om Leiv Eirikssons oppdagelse, og anerkjente dermed ham som den første oppdageren av Amerika.

Myntsettet koster 4.990, og kan deles opp i 3 rentefrie rater à 1330 kroner, da tar du kontakt med vår hyggelige kundeservice, på 0 25 50 så ordner de det.