1 kilo rent sølv - kun et begrenset antall for norske samlere

  • 1 kilo sølvmynt
  • Prestisjeutgave preget i 99,9 % rent sølv
  • Utgitt av den vestlige verdens eldste myntverk
  • Regnes som en av verdens vakreste mynter
  • Hele 11 cm i diameter
  • Nær proofkvalitet
  • Leveres med nummerert ekthetssertifikat fra Den Meksikanske Nasjonalbanken

Sølvnasjonen Mexico er verdenskjent for sine Libertad-mynter, og du kan nå bli  eier av praktutgaven av denne. Mynten måler hele 11 cm i diameter og har en vekt på 1 kilo. Den er stor og tung  - dette er så absolutt ingen småmynt! Sølvmynten er allerede utsolgt hos Den Meksikanske Nasjonalbanken, men vi har klart å sikre oss det siste partiet.

Verdensopplag på kun 800 eksemplarer
Mexico har lange tradisjoner for å prege mynter med høy kvalitet og med svært vakre motiv. Libertad har blitt utgitt som 1 kilos sølvmynt siden 2002, og er i dag en svært populær samlemynt. Med sine 11 cm i diameter, er den noe større enn de fleste utgivelser på 1 kilo, som vanligvis måler rundt 10 cm. Mynten bærer motiv av Frihetsengelen (Libertad) i Mexico City, til minne om Frigjøringen av Mexico fra Spania i 1821, foran de berømte vulkanene Popocatépetl og Iztaccihuatl. Myntens baksidemotiv er Mexicos statsvåpen den meksikanske ørnen som sloss mot en slange. På den største av myntene i settet er baksidemotivet det nåværende statsvåpenet omgitt av ti historiske varianter.

Libertad 1 kilo sølv er preget i proof-like kvalitet og er utgitt i et begrenset opplag på 800 eksemplarer på verdensbasis. Myntene er allerede utsolgt hos Den Meksikanske Nasjonalbanken, men vi har klart å sikre oss det siste partiet.


Vær rask - sikre deg verdens vakreste sølvmynt!

 

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 pesos
Utgivelsesår:
2016
Kvalitet:
Proof-like
Metall:
99,9 % sølv
Diameter:
11 cm
Vekt:
1 kilo
Opplag:
800
Utgivelsesland:
Mexico