Den minste myntenheten i eagle-systemet var en kvart eagle (2 ½ dollar). Den typen som presenteres her ble første gang utgitt i 1840. Den er forsynt med Christian Gobrechts populære portrett av Frihetsgudinnen, som også pryder hel og halv eagle-utgavene. I motsetning til de andre myntene ble inskripsjonen ‘In God We Trust’ ikke lagt til på kvart eagle mynten i 1866. På den måten forble kvart eagle uendret fra den ble introdusert i 1840 til den ble erstattet av ‘Indian Head’ typen i 1908.

Vi har kun få gullmynter tilgjengelig av Liberty Head og anbefaler deg og sikre deg ditt eksemplar!

Din pris: 3.990 kr - Spar nær 2000 kroner ved å takk ja i dag (vår normalpris 5960 kr)

VISSTE DU AT

  • Mottoet ”In God We Trust” ble introdusert i USA som et resultat av økte religiøse følelser etter den amerikanske borgerkrigen (1861-1865)? I 1861 ble det bestemt at ”the trust of our people in God should be declared on our national coins”, og kort tid etter dette ble “In God We Trust” preget på de amerikanske myntene. Dette mottoet ble så bredt akseptert at da eagles og double eagles ble gitt ut uten mottoet i 1907-1908, ble det offentlig ramaskrik! I 1955 ble det bestemt ved lov at alle amerikanske mynter og sedler skulle bære mottoet. Året etter ble det valgt som USAs nasjonale motto
  • President Thomas Jefferson bestemte at den amerikanske gullmynten med høyeste valør (som på den tiden var 10 dollar), skulle hete ”eagle” for å gjenspeile USAs nasjonalemblem – ørnen?
  • På tiden da disse originalmyntene var i bruk, ble ”1 eagle” brukt som betegnelse for 10 dollar?

Sett kloa i dette klenodiet, bestill idag!

 

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
1840-1907
Metall:
Gull (0,900)
Diameter:
18 mm
Vekt:
4,18 g
Gravør:
Christian Gobrecht
Advers:
Portrett av frihetsgudinnen mot venstre iført krone forsynt med innskri‹ en LIBERTY; 13 stjerner (representerer koloniene som undertegnet Den amerikanske uavhengighetserklæringen i 1776); årstall. Omskrift: Ingen
Revers:
Den amerikanske ørn med spredte vinger og våpenskjold; piler (forberedet på krig) i en klo, olivengren (ønsker fred) i andre. Omskrift: UNITED STATES OF AMERICA; 2½ D.
Utgivelsesland:
USA
Myntherre:
Den amerikanske kongressen
Myntsted:
Philadelphia (uten myntmerke), Charlotte (C), Dahlonega (D), New Orleans (O) og San Fransisco (S)
Type:
Liberty Head