NYHET:
Ny utgave av den legendariske Gold Nugget

I 1986 ble den første utgaven av samlemynten Gold Nugget utgitt. Siden den gang har gullmynten, som utgis av anerkjente Perth Mint, blitt en av verdens mest berømte og ikoniske mynter. For å hedre 35-årsjubileet for den første utgivelsen utga Perth Mint i 2021 en jubileumsutgave av den australske gullmynten - for aller første gang belagt med roségull. 

Du får nå muligheten til å sikre deg ett eksemplar av denne ettertraktede jubileumsutgaven. Vi har kun 14 eksemplarer tilgjengelige i dag, så bestill allerede nå om du ønsker deg ett eksemplar!

Gullmynten "Little Hero" kan bli din:
★ En av verdens mest populære gullmynter
Preget i 99,99% gull og i beste proofkvalitet
★ Første gang belagt med roségull 
★ Utgitt av Perth Mint - ansett som en av de fremste myntverkene i verden

Ønsker du å dele beløpet i mindre rentefrie rater? Da kan vi tilby deg 3 rater á 1996,67 kr. 

NB: Det forventes noe lengre leveringstid på dette ettertraktede objektet 


Stor gullnasjon

Australia er en av verdens store gullnasjoner. Fra det første gullfunnet i 1851 gikk ryktene verden over, om eventyrlige gullfunn av gold nuggets. Folk strømmet til kontinentet, og mannskap fra skip som la til havn rømte for å prøve lykken i den ugjestmilde australske bushen. I løpet av de ti travleste gullårene på midten av 1800-tallet, tredoblet folketallet i Australia seg og nådde over 1,2 millioner mennesker.

Historien om Little Hero og motivet

Gullklumpen Little Hero ble funnet på en travel ferdselsåre ved Coongang-elven, der hundrevis av lykkejegere hadde vandret over den uten å innse hva de gikk på. Sommeren 1890 stoppet en mann ved navn Jack Doyle ved det som ved første øyekast så ut til å være et stykke jernstein. Funnet ble en lykkelig slutt for ham og vennene hans, som hadde kommet for sent til den tidlige oppdagelsen av gull i området. «Den lille helten» ble veid til 10,5 kilo og er gjengitt på Gold Nugget gullmynten du nå kan sikre deg.

Fordi det er 35 år siden første Gold Nugget gullmyntutgivelse, og 35-årsjubileum er et koralljubileum, har myntene nå blitt belagt med en ring av korallfarget rosegull. I løpet av utgivelsesperioden har myntene endret både størrelse og motiv. Årets utgave er preget med med myntmerket 35 i motivet, for å markere jubileet.  

Bestill ditt eksemplar i dag, vi har kun 14 eksemplarer tilgjengelig i dag!

Spesifikasjoner
Metall:
99.99% gulll
Særpreg:
Belagt med roségull
Kvalitet:
Proof
Opplag:
400 på verdensbasis
Vekt:
3.111 gr
Diameter:
16.6 mm
Pålydende:
15 Australske Dollar
Utgivelsesland:
Australia
Utgiver:
Perth Mint