Gullmynt fra Sommer OL i Los Angeles 1984
- Bli eier av ditt eget OL-gull!

Lekene i Los Angeles var de neste i rekken etter OL i Moskva i 1980. Vesten, deriblant Norge, valgte å avstå fra disse lekene som et svar på Sovjetunionens invasjon av Afghanistan. Når lekene skulle finne sted hos kommunistenes erkerival fire år senere, valgte kommuniststatene å la sine utøvere forbli hjemme bak jernteppet. Til tross for dette ble lekene i ettertid ansett som en stor suksess! Dette var blant annet det første OL siden 1932 som gikk med overskudd.

Mynten du nå kan bli eier av er den aller første gullminnemynten utgitt til et OL av US Mint. Olympiske minnemynter er et av verdens største samleområder og det er tusenvis av samlere over hele verden som venter på den neste OL-mynten til sin samling. Vi anbefaler å bestille raskt - vi har kun 2 tilgjengelig! Mynten er ettertraktet blant myntsamlere over hele verden! 

Dette kan du glede deg til:
 Amerikas aller første gullminnemynt utgitt til OL
★ Lekene hvor Grethe Waitz tok sølv i maraton - Norges beste utøver!
★ Gratis skrin (verdi 500kr!) med plass til en gullmynt fra lekene fra 1976 - 2028

ET AV VERDENS STØRSTE SAMLEOMRÅDER
Fra den første utgivelsen i Helsinki i 1952 har olympiske minnemynter vokst til å i dag være et av verdens største samleområder. Også blant norske samlere er det stor etterspørsel etter olympiskemynter.

Løpedronningen - Grete Waitz
Få om noen norske friidrettsutøvere har hatt større betydning for utviklingen av norsk friidrett enn løpedronningen Grete Waitz. Den uovervinnelige eneren fra New York Maraton hadde en eventyrlig karriere, på bane og i terreng- og gateløp. Samtidig var hun en foregangskvinne for utviklingen av norsk og internasjonal kvinneidrett, både på elite- og mosjonsnivå. Det olympiske høydepunktet i Gretes karriere kom under Los Angeles-lekene i 1984, hvor hun ble beste norske utøver med sølv på maraton. Grete tilskrives også mye av æren for at maraton for kvinner kom med på det olympiske programmet – og for første gang under disse lekene.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 dollar
Årstall:
1984
Metall:
90 % gull
Diameter:
27 mm
Vekt:
16,718 gram
Utgivelsesland:
USA
Myntverk:
US MINT