En ut av seks astronauter som fremdeles er i live fra de opprinnelige 12 som gikk på månen er Charlie Duke. For å hedre den yngste personen som har vært på månen noensinne har Samlerhuset gjort tilgjengelig et begrenset antall av Eisenhower 1$ i proof – i beste pregekvalitet. Denne spesielle utgaven har Charlie Duke selv håndsignert på myntkapselen. Et fantastisk samlerobjekt som hyller en svært viktig person i amerikansk historie! Prisen er kun 990 kr - fraktfritt tilsendt!

Dette kan jeg sikre meg:

  • Signert av den amerikanske astronauten Charlie Duke
  • Preget året Duke landet på månen, 1972
  • Signert 1$ sølvmynt til kun 990 kroner!
  • Beste pregekvalitet
  • Begrenset antall
  • Håndsignert, autentisert og forseglet i kapsel

Det er ingen tvil om at romoppdragene og månelandinger på slutten av 1960-tallet og tidlig på 1970-tallet var imponerende hendelser. Ja, det var faktisk en av de få hendelsene som fikk hele verden til å stoppe opp stumme av beundring!

Månelandinger har blitt markert på flere bemerkelsesverdige måter, en av begivenhetene som har hatt størst symbolsk betydning er når Det Statlige Amerikanske Myntverket besluttet å prege 1$ sølvmynt med et design som minner president Eisenhower og den første månelandingen i 1969. Myntmotivet viser en ørn som lander på månens overflate med en olivengren i klørne. Dette er et ikonisk design som ble designet av daværende sjefgravør i Det Statlige Amerikanske Myntverket, Frank Gasparro.

   

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 dollar
Utgivelsesland:
USA
Utgivelsesår:
1972
Metall:
Sølv
Diameter:
38,5 mm
Vekt:
24,60 gram
Gravør:
Frank Gasparro
Motiv:
Eisenhower og ørnen