Hertug Maximilian III Josef måtte rydde opp etter farens pinlige innsats mot Østerrike, og at på til greie å ri to hester samtidig, der han var vennlig mot erkefiendene Østerrike og Preussen. Maria Theresa og Frederik den store var ingen hvemsomhelst, og Maximilian måtte jobbe hardt for å blidgjøre begge.

Maximilian III var, som Frederik den store, en opplysningsmonark. Han utvidet talefriheten, forbød undertrykkende ritualer, sikret Bayern en felles lovsamling og forhindret lokale herrers maktmisbruk. I tillegg jobbet han iherdig for å modernisere og forbedre jordbruk og gruvedrift. Det var ingen akademisk høyere utdanningsinstitusjon før han fikk grunnlagt Bayerns Vitenskapskakadmi i 1759. For å hjelpe sitt sultende folk, solgte han sine egne kroinjuveler for å sikre korn.  Maximilian III er muligens det beste som har skjedd Bayern noen sinne.

Mer enn det var han en monark som representerte gode verdier som folks rett til å uttrykke seg på den ene siden, og hans plikt som monark for å gjøre alt for sitt folk på den andre. Maximilian III er ikke den mest kjente regenten i Europas historie, men han er en av de beste vi har hatt, og kan fint nevnes i samme åndedrag som Frederik den store og Elizabeth I.

Du kan sikre deg:

  • En vakker sølvmynt fra 1700-tallet
  • En mynt fra en viktig bidragsyter til at Europa ble opplyst og moderne
  • En mynt som er nesten dobbelt så stor som en norsk 1-krone
  • Et eget ekthetssertifikat
  • En introduksjon til noen av de flotteste myntene som finnes - Thalerne!
  • Ingen videre kjøpsforpliktelser
Spesifikasjoner
Pålydende:
1 konvensjonsdaler
Utgivelsesår:
1760-1777
Metall:
Sølv
Diameter:
40 mm
Vekt:
27,92 gram
Motiv:
Maximilian III Josef/Jomfru Maria
Utgivelsesland:
Hertugdømmet Bayern