Del av UNESCOs verdensarv!
- kun 20 til Norge

Denne unike 3D-sølvmynten er preget etter formen på UNESCOs kanskje mest spektakulære verdensarv, Maya Pyramiden! Sølvmynten, delvis gullbelagt med 24 karat rent gull, er preget i lave 750 eksemplarer på verdensbasis og leveres med et skrin du ikke har sett maken til! 

På pyramidens fire sider er det preget ikonisk arkitektur som har vært med å sikre Maya Pyramidens plass på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. 

Bestill nå og se frem til: 

  • En massiv 3D sølvmynt - formet som Maya Pyramiden
  • Vår kanskje mest spektakulære kultur- og naturarv!
  • En av kun 750 sølvmynter på verdensbais - nummerert sertifikat følger
  • Leveres med spesiallaget skrin for presentasjon og oppbevaring

Den unike gullbelagte sølvmynten kan bli din for kun 6.990 kr + frakt. Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 rentefrie rater à 2.349,67 kr

Oppdaget på 1800-tallet

Runinene til den verdenskjete Maya Pyramiden også kjent som "Chichen Itza" ble funnet på 1800-tallet i det som er dagens Mexico. I 1913 begynte arbeidet med å kartlegge og gjenopprette ruinene og et tiår senere var pyramiden å regne som Mexicos mest populære turistmål! 

Maya-pyramidene ble opprinnelig reist av Itzamayaene på 1100-tallet og ble konstruert for religiøse formål, balt annet tilbedelse av guden Kakulkan. De tjente også samfunnet rundt seg og fungerte som landemerker midt i den mellomamerikanske jungelen. Mayaene hadde et komplekst astronomisk og kosmologisk system, og vinklet ofte sine seremonielle bygninger, som pyramider, slik at de ville møte soloppgang eller solnedgang på bestemte tider av året.

Spektakulær 3D utforming og mayasymboler  

Den massive mynten er preget i rent sølv og toppen av pyramiden er gullbelagt med 24 karat rent gull. På undersiden av pyramiden finner du utgiverland, valør og årstall. På pyramidens fire sider er det preget typiske mayamasker, det alseende øyet og den berømte Maya-trappen som går til toppen av pyramiden. 

Spesiallaget skrin du ikke har sett maken til!

Den spektakulære mynten leveres i et spesiallaget skrin  formet som en pyramide for presentasjon og oppbevaring. Sammen med skrinet følger nummerert ekthetsertifikat.

Vi har kun 20 eksemplarer tilgjengelig - bestill nå!

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2022
Metall:
Sølv belagt med 24 karat gull
Diameter:
40 x 40 x 25 mm
Vekt:
155 gr
Opplag:
750 på verdensbasis
Særpreg:
3D formet