Frigjøringskongene, Offisielle kongeportretter 

I forbindelse med 70-årsjubileet for frigjøringen i 2015 finansierte vi i Samlerhuset, med bidrag fra Norges Hjemmefrontmuseums Venneforening, de første offisielle kongeportrettene på 15 år, da som «Frigjøringskongene» - de tre monarkene som for alltid vil være knyttet til landets skjebnetime. Maleriene fremstiller for første gang de tre majestetene ved siden av hverandre, i sin kongsgjerning og ved samme alder.

Nå kan du få «Frigjøringskongene» hjem til deg gjennom syv storslåtte kunstpostkort for bare 199 kr inkludert frakt, tilsendt sammen med en spesiallaget krigshistorisk brosjyre. For hvert kort som selges vil en andel av inntektene gå til Kronprinsparets Fond og dets arbeid for og med ungdom i Norge.

Se dokumentarfilmen "Frigjøringskongene"
Se den 10 minutter lange dokumentarfilmen «Frigjøringskongene» som tar for seg kongefamiliens historie fra andre verdenskrig, og setter de offisielle portrettmaleriene i et historisk perspektiv. Her får du blant annet høre skildringer fra krigsveteranene Erling Lorentzen og Wilhelm Mohr, to av de få som har kjent og fulgt alle våre tre konger personlig.

H.M. Kong Harald tilstede ved høytidelig avdukning 
Portrettene er malt av den anerkjente kunstneren Ross Kolby, og ble avduket under en høytidelig seremoni i Fanehallen på Akershus Festning 26. mars. Tilstede var H.M. Kong Harald, Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide, Ordfører Fabian Stang, krigsveteraner og representanter for det offisielle Norge. De offisielle portrettmaleriene ble deretter overrakt som gave fra Samlerhuset til Norges Hjemmefrontmuseum på Akerhus Festning, hvor de nå er en viktig del av den permanente utstillingen.

Dette kan du glede deg til:

  • Den komplette serien "Frigjøringskongene" - syv kunstpostkort til kun 199 kr
  • Inkludert spesiallaget krighistorisk brosjyre
  • Du gir et bidrag til Kronprinsparets Fond​ og dets arbeid for ungdom i Norge
  • Storslåtte kunstpostkort av de offisielle portrettmaleriene gitt i gave fra Samlerhuset til Norges Hjemmefrontmuseum hvor de nå er en permanent del av utstillingen.

 

Sikre deg den komplette serien "Frigjøringskongene" med syv elegante kunstpostkort for bare 199 kroner - frakt inkludert! 

Spesifikasjoner
Dimensjon:
18x13 cm (6) og 28x13 cm (1)
Papirkvalitet:
Bestrøket 280 g Invercote
Utgiver:
Norges Hjemmefrontmuseum