Milton Berle Show

Om kvelden 5. juni 1956 var 40 millioner mennesker klare for å se siste utgaven av Milton Berle Show, et av de mest populære primetime-programmene i USA. Det var andre gang Elvis opptrådte foran disse kameraene, og det var med denne opptredenen han skrev seg inn i rock 'n' roll-historien. Under showet fikk vi for første gang se hans ikoniske hoftevrikking.

Motivet på denne Elvis-minnemynten foreviger denne ikoniske kvelden og et av Elvis mest betydningsfulle øyeblikk gjennom karrieren!

Bestill nå og bli eier av: 

  • Offisiell Elvis-minnemynt preget i rent gull!
  • Spesiallaget skrin med nummerert ekthetsertifikat
  • En hyllest til fenomenet Elvis Presley og gjennombruddet
  • En av kun 30 mynter til Norge - vi har over 9.000 Elvis samlere!

Gullmynten med det ikoniske motivet kan bli din for 7.900 kr + 59 kr frakt, om du ønsker å dele beløpet i to mindre rentefrie delbetalinger à 3979,5 kr kan du gjøre det ved bestilling.

milton-berle-show-advers-500x500-med-skygge

Over kan du se advers side av mynten prydet med motiv av Elvis, oppe til venstre kan du se Elvis signatur. Mynten er preget i 24 karat gull og er et flott tillegg til enhver samling.

Hoftevrikking for første gang

Det hele begynte med en gitar - eller rettere sagt, mangel på sådan. På Berles forslag hadde Presley droppet gitaren for å bli mer fri på scenen. Det var en skjebnesvanger avgjørelse, for da bandet hans slentret inn i en pause under en gjengivelse av «Hound Dog», begynte han å svinge hoftene i takt med musikken, med den tidligere usynlige nedre halvdelen i skandaløst klart syn.

Reaksjonen blant studiopublikummet var urolig, mens latteren blandet seg med spente hyl. Foreldre var rasende, og Berle hevdet senere, muligens uten overdrivelse, at han hadde mottatt «hundretusenvis» av klagebrev. Men blant de yngre generasjonene var han blitt en umiddelbar helt, en hjertebankene pin-up og en musikal inspirasjon. Det var etter dette TV-showet at Elvis virkelig ble kronet til rockens konge!

Spesifikasjoner
Pålydende:
1/10 crown
Utgivelsesår:
2023
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % gull (24 karat)
Diameter:
17,95 mm
Vekt:
3,11 gram
Opplag:
9.999
Utgivelsesland:
Gibraltar