Preget eksakt på dagen for 75 -årsmarkeringen for frigjøringen i nord

I anledning av 75-årsdagen for frigjøringen i nord, utgis jubileumsmedaljen for Frigjøringen i Nord i 99,9 % sølv. Krigsminnemedaljen preges kun på 75-årsdagen for selve frigjøringen av Kirkenes den 25. oktober, og plasseres i minnesettet ”Frigjøringen i Nord 75 år". Minnesettet utgis av Det Norske Myntverket.

Vær rask å sikre deg:

 • Minnesett fra Det Norske Myntverket
  - 25 kroner 1970 - frigjøringen 25 år
  - 200 kroner 1980 - frigjøringen 35 år
  - 50 kroner 1995 - frigjøringen 50 år
  - WWII-myntsett i hardplast med 10 mynter utgitt fra blant annet Tyskland og de allierte
 • Rekordlavt opplag: Kun 250 individuelt nummererte minnesett!
 • Minnesettet er forseglet og kommer i spesialtilpasset skrin
 • Ekthetssertifikat og booklet fra Det Norske Myntverket

MERK: Sikrer du deg minnesettet "Frigjøringen i Nord 75 år" er du med på å bidra til Partisan prosjektet hos Varanger Museum. Dette prosjektet belyser innsatsen til norske og russiske partisaner, som hjalp til i kampen mot okkupasjonsmakten under andre verdenskrig. Partisanene ble opplært av Den røde hær i Sovjetunionen, og derfor fikk de ikke den anerkjennelsen de fortjente under Den kalde krigen. Partisan prosjekt er opptatt av å fortelle deres historie både under og etter verdenskrigen.

250 jubileumsmedaljer preget på dagen - rekordlavt opplag
Minnesett, er svært populære samleobjekter, og på 75-årsdagen for frigjøringen i nord i 1944 er Det Norske Myntverket på Kongsberg i sving. Hele opplaget på 250 krigsminnemedaljer blir preget på én og samme dag. Spesialutgaven ble forseglet og pakket sammen med hele 13 originalmynter.

Minnesettet "Frigjøringen i Nord"
Minnesettet består av 3 minnemynter i sølv, som alle er utgitt av Norges Bank til 25 års-, 35 års- og 50 års-jubileet for frigjøringen etter 2. verdenskrig. I tillegg inkluderer det et WWII-myntsett, som omfatter, foruten fem sølvmynter, blant annet tre norske okkupasjonsmynter fra krigens Norge. I tillegg til Norge, er det 2. verdenskrigs mest sentrale aktører; Tyskland, USA, Sovjetunionen, Frankrike og England, som er representert i myntsettet. Minnesettet blir forseglet og kommer i et spesialtilpasset skrin sammen med ekthetssertifikat og booklet fra Det Norske Myntverekt.

”Preget på dagen”-minnesett fra Det Norske Myntverket er svært populære samleobjekter, der tidligere utgivelser har blitt raskt utsolgt. Opplaget har aldri tidligere vært så lavt - Kun 250 minnesett! Minnesettet koster 1.995 kr ved mottak, etterfulgt av ytterligere en rater til på samme beløp (totalt 3.990 kr). Ta kontakt med kundeservice så hjelper de deg med å dele beløpet opp i rentefrie rater. Samlerhuset byr på frakt. Bestillinger prioriteres i innkommende rekkefølge.

Sikre deg ditt nummerert minnesett for "Frigjøringen i Nord 75 år"!