Nå kan du sikre deg olympisk gull!

Takket være Samlerhusets brede og verdensomspennende kontaktnettverk kan vi nå tilby deg en utrolig spennende mynt - nemlig den aller første offisielle moderne olympiske gullmynten! Den historiske mynten ble utgitt av Royal Canadian Mint i forbindelse med De Olympiske lekene i Montreal, i 1976. Olympiske minnemynter er et av verdens største samleområder, og disse gullmyntene er ettertraktet blant samlere over hele verden.

Vi har et fåtall gullmynter tilgjengelige i dag, så vær rask om du ønsker å sikre deg ditt eksemplar! På grunn av tilgjengelighet ser vi oss nødt til å sette en begrensning på én gullmynt per samler.

Bestill i dag og gled deg til din olympiske gullmynt!
★ Offisiell gullmynt utgitt til Montreal-lekene i 1976
★ Verdens første 100 dollars mynt!
★ Første gang dronning Elisabeth IIs portrett er på OL-gullmynt
★ Ettertraktet blant samlere over hele verden!

Den historiske gullmynten kan bli din for 9.990 kr! Ønsker du å dele beløpet i mindre rentefrie rater? Da kan vi tilby deg 4 rater à 2.497,5 kr. 

Verdens første olympiske minnemynt i gull

Den aller første offisielle olympiske sølvminnemynten ble utgitt i forbindelse med Helsinki OL i 1952. I motsetning til den dag i dag, så var det ikke vanlig med omfattende minnemyntprogram. Tokyo 1964 og Mexico 1968 gav kun ut et par sølvmynter for å hedre lekene, München 1972 hadde et litt mer omfattende myntprogram. Men ingen i nærheten av hva myntsamlerne av olympiske mynter skulle få oppleve i 1976 da Canada skulle være vertskap for lekene.

Til sommerlekene i Montreal lanserte Royal Canadian Mint det mest ambisiøse og omfattende OL myntprogrammet verden noen gang hadde sett. Det ble utgitt hele 28 forskjellige sølvmynter, og ikke minst de to aller første gullmyntene utgitt til De moderne olympiske lekene. For første gang ble dronning Elizabeth IIs portrett preget på en offisiell olympisk gullmynt. 

Et av verdens største samleområder

Fra den første utgivelsen i Helsinki i 1952 har olympiske minnemynter vokst til å i dag være et av verdens største samleområder.Det er tusenvis av samlere over hele verden som alltid venter på den neste OL-mynten til sin samling, og i mange tilfeller er det kun et fåtall av de interesserte som får mulighet til å sikre seg myntene. Også blant norske samlere er det stor etterspørsel etter olympiske mynter, så vi vet at denne gullmynten, i speilglans kvalitet, vil være ettertraktet blant våre samlere.

Vi har et fåtall eksemplarer av verdens første offisielle olympiske gullmynt tilgjengelig i dag, så vær rask om du ønsker deg en!

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kanadiske dollar
Årstall:
1976
Kvalitet:
Speilglans
Metall:
58.33 % gull, 41,67 % sølv
Diameter:
27 mm
Vekt:
13,34 gr
Opplag:
650 000
Utgiver:
Royal Canadian Mint
Utgivelsesland:
Kanada