Norske 2-kroner - flaggskipet blant våre første originale krone- og øremynter

Det er ikke hver dag vi kan tilby våre kunder den meget ettertraktede 2 kroner minnemynten "Mor Norge". Nå har vi et begrenset antall tilgjengelig av denne storslåtte minnemynten i sølv utgitt til hundreårsjubileet for Norges grunnlov.

Den 100 år gamle originale 2-kronen i sølv er i dag ansett som en av de vakreste norske myntutgivelsene gjennom tidene, og på grunn av myntens store popularitet ser vi oss nødt til å begrense tilbudet til kun 1 mynt per samler.

  • "2-kroner Mor Norge", Grunnlovsmynten fra 1914, til kun 595 kroner fraktfritt tilsendt 
  • Du sparer 249,95 kroner! (vår ord.pris 795 kroner + frakt 49,95 kr, tilsammen 844,95 kr)
  • En av Norges vakreste mynter gjennom alle tider
  • Norges siste minnemynt i sølv med pålydende 2 kroner
  • Flaggskipet blant våre første originale krone- og øremynter
  • Store, tunge sølvmynter - 31 mm, 15 gram, 80 % sølv
  • Innleder uforpliktende samlingen "Norske 2-kroner i sølv"
  • Alltid 30 dager full returett

Over 70 % av totalopplaget er inndratt!
Av totalopplaget på de Norske 2-kronene er over 70 % av myntene inndratt av Norges Bank (tall hentet fra Den Kongelige Mynts årsberetning i 1983). I tillegg har et stort antall mynter gått tapt som resultat av omsmelting gjort av privat personer. Av det resterende opplaget av norske 2-kroner i sølv, vet vi at det er få tilgjengelig i god samlekvalitet. Nå har Samlerhuset et begrenset antall eksemplarer av "2-kroner Mor Norge" i sølv som vi tilbyr til våre samlere

Mor Norge i helfigur
Da grunnlovens 100-årsjubileum skulle feires med en minnemynt, utlyste Finansdepartementet en åpen konkurranse om motivet. Det kom inn hele 90 utkast! En oppnevnt jury kom frem til to utkast de synes var jevngode, og det ble besluttet at det skulle preges prøvemynter av begge to for deretter å avgjøre hvilket utkast den endelige minnemynten skulle baseres på. Det ble imidlertid rabalder da forslagene ble vist for allmennheten. Rektor og professor Bredo Morgenstierne gikk i spissen med så sterk kritikk av motivvalgene at Finansdepartementet vedtok at de to vinnerutkastene ikke skulle benyttes og ga professor ved Kunstakademiet, billedhuggeren Gunnar Utsond, i oppdrag å komme med forslag til preg for minnemynten. Utsonds forslag med Mor Norge og riksvåpenet over barskogen ble så benyttet til grunnlovsminnemynten fra 1914. 

Bestemte man sig resolut at slaa en strek over den mislykkede konkurranse, vilde der endnu være tid til at henvende sig til en eller flere av de kunstnere, som er mest øvet i den slags arbeider. Gjør man ikke noget saadant, men blir staaende ved et av de præmierte utkast, vilde minde-tokronen bli til liten ære for landet.

- Professor Bredo Morgenstierne i tidsskriftet Samtiden

Norges vakreste mynt?
Finansdepartementets avgjørelse om å bruke billedkunstner Gunnar Utsond til motivet, var et populært valg i brede kretser. Likevel ble ikke mynten like populær i sin tid som sine forgjengere, men en ting skal den ha - den regnes i dag som en av Norges vakreste mynter gjennom alle tider. 

Vi har nå et begrenset antall mynter av «2-kroner Mor Norge» fra 1914 som vi tilbyr til våre samlere for kun 595 kroner fraktfritt tilsendt (Samlerhusets ord.pris 795 kroner + 49,95 kr frakt, til sammen 844,95 kroner). Benytter du deg av dette tilbudet nå sparer du 249,95 kroner! 

Spesifikasjoner
Pålydende:
2 kroner
Utgivelsesår:
1914
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
80 % sølv
Diameter:
31 mm
Vekt:
15 gram
Utgiver:
Norges Bank

Populært samleområde
Norske 2-kroner i sølv er et populært samleområde for norske samlere. Flotte motiver, historiske vitnesbyrd fra nære generasjoner og en overkommelig pris, gjør dette til et samleområde med bred appell. Ved å starte samlingen Norske 2-kroner i sølv, vil du ha du muligheten til å sikre deg alle 2-kronene som er gitt ut av Oscar II og Haakon VII.  Enkelte årstall er vanskelig å få tak i og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ha lengre leveringstid. Du har som alltid 30 dagers full returrett og samler så lenge du selv ønsker. Du samler således med full trygghet. 

Store, tunge sølvmynter
Norske 2-kroner i sølv er virkelig folkekjære mynter blant norske samlere. De store og tunge myntene i sølv, er stolte nasjonalsymbol som på tiden de sirkulerte var høyt aktede mynter. Fra 1878 til 1917 ble det gitt ut totalt 25 forskjellige 2-kroner i sølv i Norge. Dette var i mange år den høyeste valøren noen norsk sølvmynt hadde. Norske 2-kroner var store, tunge og gode å holde i hånden, og representerer noe av det vakreste i norsk myntkunst.

Myntene som bygget vår norske identitet
Etter unionsoppløsningen i 1905 var det stort engasjement rundt valg av motiver på de nye myntene våre, og mange som hadde en mening om hvordan de skulle se ut. 2-kronene i sølv var fulle av norske symboler, og selve flaggskipet i datidens myntrekke. Dette var en av faktorene som var med på å bygge vår identitet.

God samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Vi sender deg en mynt i måneden så langt tilgangen tillater det. Av og til må du forvente å vente litt lengre siden myntene kan være vanskelig å få tak i. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har 30 dager full returrett på alle forsendelser. Du samler således med full trygghet.

1.      Jeg kan sikre meg den ettertraktede norske 2 krone minnemynten «Mor Norge» i sølv utgitt i 1914 til kun 595 kroner. (vår ord.pris 795 kroner + frakt 49,95 kr, tilsammen 844,95 kr) Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og fraktforsikring for mynten. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det er kun én mynt per person og at ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

2.      Bestiller jeg minnemynten «Mor Norge» i sølv via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3.      Norske 2 kroner mynter er sjeldne og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har verdifull fortrinnsrett til norske 2-kroner i sølv fra perioden 1874-1917. I denne perioden utkom det i alt 25 ulike årganger med 2 kroner mynter.  

4.      Som samler med fortrinnsrett får jeg tilsendt en ny mynt om lag hver 30. dag, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle de norske 2-kronemyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn 2 kroner mynter. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Prisen for de ulike 2-kroner myntene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 49,95 kroner.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av 2-kronemyntene. Vår normalpris for myntskrinet er 450 kroner, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.