Kun 5 sett tilgjengelig! Amerikas vakreste og mest berømte sølvmynter!

Alle amerikanere og samlere av amerikanske mynter kjenner til Morgandollaren, som er blant historiens vakreste og mest berømte sølvmynter. Denne ”kongen av amerikansk mynt” representerer noe av mystikken fra det forjettede land, og ble brukt av både cowboyer og gullgravere i ”Ville Vesten”. På sjenkesteder og rundt spillebordene var Morgandollaren spesiell populær, på grunn av sin store størrelse og dyrebare sølvinnhold. Morgandollaren har fått navnet sitt etter engelskmannen George T. Morgan som ble amerikansk myntgravør og har designet både advers- og reversmotiv på den berømte sølvdollaren. 

Morgandollarsettet er et komplett sett med fem sølvmynter, én Morgandollar fra hvert myntverk hvor den ble preget. De fem myntene leveres i et vakkert treskrin og med utfyllende ekthetssertifikat og omfattende numismatisk og historisk dokumentasjon. 

 Vi har et fåtall sett tilgjengelig! Bestill nå, og du kan sikre deg:

  • Et flott komplett sett med én Morgandollar fra hvert myntverk hvor den ble preget
  • To sjeldne Morgandollars fra Carson City og New Orleans, myntverk som nå er borte
  • Utfyllende ekthetssertifikat som garanterer myntenes ekthet og kvalitet
  • Omfattende numismatisk og historisk dokumentasjon
  • Leveres i et vakkert myntskrin for oppbevaring og presentasjon

Pregningen av alle USAs mynter skjer ved myntverk i flere stater, alle eid av Det Statlige Amerikanske Myntverket. Hvert myntverk merker sine mynter med en liten bokstav, slik at man kan se på mynten hvor den er preget. De store nåværende myntverkene ligger i Philadelphia (-), San Francisco (S) og Denver (D). Myntverkene i New Orleans (O) og Carson City (CC) ble nedlagt i henholdsvis 1909 og 1893.

Det er sjelden vi kan tilby så gamle amerikanske mynter i usirkulert kvalitet, i hvert fall som en komplett samling fra de fem amerikanske myntverkene - hvorav to myntverk ikke lenger eksisterer. Ettersom vi kun har 5 slike sett tilgjengelig, anbefaler vi deg å være rask!

Spesifikasjoner
Antall:
5 mynter
Pålydende:
1 dollar
Utgivelsesår:
1878-1921
Kvalitet:
Pent sirkulert
Metall:
90 % sølv
Diameter:
38,1 mm
Vekt:
26,73 gram