Norges mest kjente kunstner - Edvard Munch

Folkekjære Edvard Munch er Norges mest kjente kunstner gjennom tidene, både i inn- og utland, og de siste årene har hans mesterverk blitt populærkulturele ikoner mye takket være det nye Munchmuseet i Bjørvika. Museet er et av verdens største museer tilegnet én kunstner.

Vi kan i dag tilby Munchs kanskje mest kjente maleri, praktfulle skrik, gjengitt ved hjelp av fullfargepreg på hele 12 sølvmynter. Gjengivelsen krevde over en halv kilo sølv for å bli komplett og er gjengitt så nær originalen som overhodet mulig. Skrik er en av kunsthistoriens mest kjente malerier og du skal lete lenge etter en person som ikke kjenner igjen mesterverket. 

Bestill i dag og gled deg til: 

  • Praktfull gjengivelse av verdenskjente Skrik! 
  • Hele 12 sølvmynter - med samlet vekt på over en halv kilo 
  • 1 av kun 50 til Norge!
  • Leveres med spesialtilpasset skrin og stett for presentasjon og oppbevaring

Det er ikke ofte vi har mulighet til å tilby gjengivelser som selve Skrik, attpåtill ved hjelp av hele 12 sølvmynter! Advers til de 12 myntene viser det siste portrettet av dronning Elizabeth II, godkjent av Buckingham Palace. 

Den ettertraktede gjengivelsen kan bli din for 14.950 kr, fraktfritt. Om du ønsker kan du dele beløpet i 4 rentefrie rater à 3.737,50 kr!

Inspirert av Vincent van Gogh og Paul Gaugin

Maling falt naturlig for Munch, delvis på grunn av moren og søsterens innflytelse. Mot slutten av 1880-tallet ble Edvard inspirert av de samtidige malerier av Vincent van Gogh og Paul Gaugin. Munch så deres genialitet på flere måter. Både den hypnotiske stilen til van Gogh og de lyse fargene til Gaugin. 

Maleriene til Munch har ofte sterke, lyse farger i bakgrunnen, mens menneskene som regel er kledd i sort eller mørke farger. Skrik er et godt eksempel på Munchs stil, både gjennom fargevalg og plassering av disse, men også gjennom manglende detaljer, hvor mennesker kan være redusert til omriss av seg selv. 

Verdenskjent kunstner

Norges mest kjente kunstner Edvard Munch levde fra 1863-1944 og er en av Norges mest kjente kunstnere i internasjonal sammenheng. Hans malerier hadde stor betydning for samtiden og ettertiden. Han var fra tidlig alder opptatt av følelser, og som oftest de dystre. Det var en god grunn til det. Faren var moralsk pietist og moren og hans favorittsøster døde da han var ung.

Han var en svært produktiv maler, og som en av modernismens viktigste kunstnere eksperimenterte han med ulike stiler og teknikker gjennom hele sin mer enn seksti år lange karriere. Han etterlot seg mer enn 28 000 arbeider. Flere av de kan du i dag se på det nye Munch-museet som åpnet i Bjørvika, Oslo i 2021. 

Ønsker du et eksemplar av mesterverket i over 1/2 kilo sølv? Da bør du bestille allerede nå - det kommer kun 50 til Norge!

Spesifikasjoner
Opplag:
Kun 50 til Norge og 300 på verdensbasis
Særpreg:
Fargepreg av Skrik
Advers:
Portrett av Dronning Elizabeth II
Revers:
Skrik av Edvard Munch
Vekt:
510 gram
Metall:
99,9% sølv
Størrelse:
18,9 x 15 cm (inkl. ramme)
Kvalitet:
Proof-like
Pålydende:
12 NZ dollar
Utgivelsesår:
2017
Utgivelsesland:
Niue