Dersom du er interesert i numismatikk, historie eller begge deler, er dette et spennende blad for deg! Mynt & Historie er opptatt både av historiske mynter og moderne mynter med historisk betydning. For oss er mynter noen av de beste og mest interessante tidsvitnene - og de har mye å fortelle om du vet hvordan du leser dem.

Mynt & Historie har som hensikt å opplyse, introdusere, interessere, provosere og engasjere de som er opptatt av mynter, medaljer og frimerker - og selvfølgelgi historie. Vi er opptatt av å fortelle en bred historie, der alt fra myntenes barndom på 600-tallet f. Kr. til de nyeste myntkreasjonene skal inkluderes. 

I denne utgaven av Mynt & Historie kan du lese om blant annet:

  • Illustratøren og tatovøren Jannicke Wiese-Hansen som spesialiserer seg på vikinguttrykk, og fikk i oppdrag å prege vikingmyntene
  • De store romerske gullmedaljongene som ble gitt bort i gave. Disse veide ofte opp mot en kvart kilo!
  • Prosjektet Funn i Hafrsfjord, som har funnet svært lovende gjenstander som kan bekrefte at slaget ved Harfrsfjord fant sted
  • Napoleon, keiseren man fortsatt ikke har avsagt dom over. Var han en reformator som forbedret Europa eller en bølle som drepte mange i en maktkamp?
  • Romerske mynter med historier, blant annet den galeste keiseren du noen sinne har hørt om!
  • Den vakre månelandingsmynten, preget med en konkav og en konveks side, slik at du får følelsen av hjelmen Buzz Aldrin hadde på seg da det berøme bildet ble tatt.

En av de mest spennende artiklene er kanskje fortellingen til Jeff Garrett, USAs fremste myntekspert og president i American Numismatic Association, om hvordan historien, og ikke nødvendigvis alder eller opplag, avgjør om noe blir ettertraktet eller ikke. 

Når det gjelder historier, er det nok å fortelle om omstendighetene rundt gullrushene i både California og Klondyke. Gull fra disse hendelsene fant veien både til amerikanske og britiske mynter. For de fleste var det imidlertid ikke spesielt lønnsomt å grave etter gull, og det spørs om det var de som satte opp landhandlerier som var de smarteste.