Rettferdig Gull 

Verdens elste og mest prestigetunge myntverk, franske Monnaie de paris preget verdens aller første minnemynt i rettferdig Fairmined-sertifisert gull i mai 2018. Nå har de fortsatt tradisjonen, og denne Napoléon-mynten er også preget i rettferdig gull. Fairmined er en kvalitetsstandard som gis til småskalagruver som sikrer arbeids- og miljøforhold. Siden 90 % av verdens gullgruverarbeidere arbeider i småskalagruver, er det viktig at vi som aktører gjør vårt for å sikre at gullet stammer fra anstendige gruver. Rettferdig gull er gull å være stolt av.

Samlerhuset samarbeider med alliansen for ansvarlig gullutvinning (ARM), som står bak Fairmined, og støtter dermed arbeidet for rettferdig gruvedrift med gode arbeidsforhold, rettigheter og miljø rundt gruvene – for gruvearbeidere i nåtid og fremtid. Likt som Nobels Fredsprismedalje har denne Napoléon-mynten blitt preget i 99,9% rettferdig sporbart Farimined-sertifisert gull. I løpet av 2019 ble det kun utvunnet 412 kg Fairmined sertifisert gull. Mynten er preget i høyeste proof kvalitet.

Som samarbeidspartner med allianse for ansvarlig gullutvinning ser vi i samlerhuset på fairmined gull som fremtidens gull

Sikre deg:

  • Napoléon-mynt i 24-karat rettferdig gull
  • Mynt spekket med klassiske franske symboler
  • En av 52 mynter tilgjengelig i Norge - svært få og ettertraktet på verdensbasis
  • Offisiell mynt fra verdens mest prestigetunge myntverk, Monnaie de paris
  • Preget på selveste triumfbuen på jubileumsdagen 2 Desember
  • En del av det ettertraktede fairmined gullet

Sikre deg Napoléon gullmynten i dag - Kun 52 tilgjengelig i Norge.

NB: Om du ønsker betale i kostnadsfrie rater kontakt vår kundeserviceavdeling på 0 25 50 eller 66 81 15 00

Spesifikasjoner
Pålydende:
50€
Utgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Beste proof kvalitet
Metall:
99,9% rettferdig og sporbart gull
Diameter:
22 mm
Vekt:
7,78 g
Opplag:
Kun 750 på verdensbasis
Utgivelsesland:
Frankrike

Historiens Største Militære Leder

Født på Corsica i 1769, Napoleon steg raskt i de millitære rekkene i løpet av den franske revulusjon. Etter å ha grepet makten i frankrike i 1799 kronet han seg selv til keiser 2 december 1804. Aldri før eller siden har frankrike vært så stort eller sett så storslagne militære seiere som under Napoleons herke. Napoleons erkefiende Duke of Wellington fikk spørsmål om hvem han mente var den største hærføreren gjennom tidene, han svarte "I denne tiden, i fortiden og i hvilken som helst tid, Napoleon" Ferdighetene til napoleon blir sett på som legendariske - han var en brilliant taktikker og strategiker, noe som føret til at Napoleon vant 90% av alle slagene han kjempet. Hans strategier undevises på militære akademier den dag i dag!