*Illustrasjonsblide, viser en av myntene vi har inne

Historisk førsteutgave tilgjengelig

Denne gullmynten er en historisk førsteutgave fra en av verdenshistoriens mest berømte hærfører, Napoleon Bonaparte! Den selverklærte keiseren av Frankrike var en viktig person på 1800-tallet. Han eksponerte Frihet, Likhet og Brorskap til Europa, og sto bak store, viktige sosiale reformer. Noen av de står fortsatt sterkt i dag. Blant annet er den norske grunnlov et resultat av hans bedrifter. Det blir stadig vanskeligere å få tak i gullmynter utgitt under Napoleon. Derfor er vi ekstra stolte av å kunne tilby denne gullmynten til deg.

Bestill i dag og se frem til:
 En gullmynt med sjeldent portrett av Napoleon som konsul fra tiden før han ble keiser
◆ Over 200 år gammel originalmynt fra gullets storhetstid
◆ Historisk førsteutgave
utgitt av en av verdenshistoriens mest berømte hærførere!
◆ 
30 dager åpent kjøp – ingen videre forpliktelser!

Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å bestille via vår kundeservice på telefon 0 25 50 og spørre etter 20 Franc Konsul fra Napoeleon

En av tidenes største generaler! 

Napoleon er berømt for sine militære erobringer og står ved siden av Aleksander den store som en av de høyest respekterte militære lederne i Europas historie. Han ledet hærene sine til seier etter seier i Napoleons krigene, og etter litt over et tiår hadde han vunnet kontrollen over mesteparten av det sør- og vesteuropeiske fastlandet.  

Franc - en de viktigste gullvalutaene på 1800-tallet!

Sammen med britiske sovereign og amerikanske dollar var franske franc en av de tre sterkeste og viktigste valutaene på 1800-tallet. De mange seierene under napoleonskrigene og den franske statssalg av Louisiana i Amerika i 1803 for 80 millioner franc, brakte store pengesummer og gull til Frankrike. Dette gullet ble brukt til blant annet å prege Napoleon Bonapartes historiske 20 franc som du kan bli eier av i dag.

Gullmynt fra gullets storhetstid

På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Originalmynter fra 1800-tallet og tidlig 1900 tallet, gullmyntenes århundre, er ettertraktede i Norge og verden for øvrig.

Vanskelig gullmynt

Det var under Napoleon at de første gullmyntene på 20 franc ble introdusert, og derfor refereres det ofte til disse myntene med kallenavnet “napoleon”. Vi anbefaler deg å være rask, hvis du ønsker å sikre deg en original 20 franc i gull fra Napoleon Bonaparte!

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 franc
Utgivelsesår:
1802 - 1804
Myntherre:
Napoleon
Metall:
90 % Gull
Kvalitet:
God samlekvalitet
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 gram
Utgivelsesland:
Frankrike