Norges første hullkrone i ny drakt
- kun 99 kr!

Denne fantastiske mynten er belagt med 24 karat rent gull og utrolige detaljer i fargepreg for å skildre det verdenskjente maleriet Nøkken, som henger på Nasjonalmuseet! Motivet er hentet fra originalmaleriet til Theodor Kittelsen og viser den mystiske og fortryllende skapningen.  

Den detaljerte skildringen er preget på norges aller første hullkrone! Hullkronen er utgitt under Kong Haakon VII og da den for første gang ble utgitt i 1925 markerte den 20 årsjubilleet for norsk uavhengighet!  

For kun 99 kr, + 39 kr frakt, kan du glede deg til dette:

★ 1 krone belagt med 24 karat gull og detaljert fargepreg
★ Theodor Kittelsens Nøkken på mynt!
★ Norges første hullkrone i ny drakt

★ Uforpliktende innledning til samlingen "Norges nasjonalskatter - mynter med spesialpreg".

Bestill i dag og spar over 400 kr. På grunn av tilgjengelighet er det kun én mynt per samler.

Vår ordinære pris er 590 kr + 59 kr frakt, du sparer dermed over 400 kr om du bestiller nå!

Utrolig motiv! 

Theodor Kittelsen er kjent for sine mørke og fantastiske tegninger. Kunstverkene hans inkluderte ofte mytologiske skapninger og skapninger fra skandinavisk folkelore, som troll, nisser og hekser. Kittelsens unike stil er preget av intrikate detaljer og dyktig bruk av lys og skygge, som skaper en følelse av dybde og atmosføre i verkene hans og nøkken er intet unntak. 

På grunn av kittelsens imponerende og intrikate detaljer har vi brukt lang tid på å klare å gjenskape hans verk på mynt. Vi er derfor ekstra stolte over å kunne tilby denne mynten. Kittelsens verk vil foralltid fascinere det norske folk og vi håper at også denne 1-kronen kan være med på å gjøre det samme. 

Nasjonalmuseets «Østenfor sol og vestenfor måne»

På Nasjonalmuseet finner du utstillingen «Østenfor sol og vestenfor måne» som vil vise et utvalg av klassiske eventyrtegninger, der de fleste er utført av Erik Werenskiold og Theodor Kittelsen. Her finner du blant annet tegningen "Nøkken", som nå er prydet på Norges første hullkrone.

Bestill i dag og gled deg til spesialutgaven for kun 99 + frakt på 39 kr!

Norsk klassiker belagt med gull og prydet med farger

Når du sikrer deg hullkronen med gjengivelse av Theodor Kittelsens flotte kunstverk "Nøkken" innleder du samtidig samlingen «Norges nasjonalskatter - Norges mynter med spesialpreg».

Samlingen gir deg syv hullkroner belagt med 24 karat gull og flotte gjengivelser av noen av Nasjonalmuseets kunstskatter. I løpet av samlingen kan du se frem til flotte mynter prydet med fargemotiv, slik du aldri har sett dem før!

Du vil motta en ny mynt månedlig så lenge du selv ønsker det! Du samler helt uten bindingstid og har alltid 30 dager full returrett!

Kostnadsfrie fordeler til deg!

Sammen med hver mynt mottar du et ekthetssertifikat som garanterer myntens ekthet. I løpet av samleperioden vil du motta et flott skrin hvor du kan oppbevare myntene dine. Alt dette får du helt kostnadsfritt som kunde av Samlerhuset.

*Illustrasjonsbilde av de syv flotte myntene du kan sikre deg

 1. Jeg kan nå sikre meg Norges første hullkrone fra perioden 1925-1951, belagt med 24 karat rent gull og gjengivelse av Theodor Kittelsen sagnomsuste skikkelse «Nøkken» til kun 99 kroner. + frakt på 49 kroner. Jeg sparer da over 450 kr! (Samlerhusets normalpris 590 kr + frakt 69 kr).

 2. Bestiller jeg hullkronen kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Bestiller jeg via telefon, e-post eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. 

 3. Dersom jeg sikrer meg hullkronen, innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen «Norges nasjonalskatter - mynter med spesialpreg», Samlingen inneholder kun syv mynter preget med 24 karat rent gull og flotte gjengivelser av noen av Nasjonalmuseets kunstskatter.
   
 4. Prisen for de etterfølgende myntene i samlingen er 590 kroner + frakt og ekspedisjon på 69 kroner. Prisjusteringer kan forekomme, men vil bli informert om i forkant.

 5. Sammen med hver mynt mottar jeg ekthetssertifikat som garanterer myntens ekthet. I løpet av samleperioden mottar jeg også et flott skrin for trygg oppbevaring av myntene. Alt dette får jeg helt kostnadsfritt som kunde av Samlerhuset.
   
 6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelseintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

 7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger kostnadsfritt.
   
 8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuelle tidligere verdistigning er ingen garanti for fremtidig verdistigning.
Spesifikasjoner
Pålydende:
1 krone 1925-1951
Metall:
Kobbernikkel
Diameter:
25 mm
Vekt:
7 gr
Særpreg:
Belagt med 24 karat gull og "Nøkken" i fullfarge
Advers:
Haakon VIIs monogram
Revers:
Storkorskjedet av St. Olavs orden
Utgivelsesland:
Norge