I dag kan du sikre deg de første kronefrimerkene i norsk historie, nemlig frimerkene 32-34 fra 1878. Du får Norges første kronefrimerker til 1/2-pris og betaler kun 360 kroner, fraktfritt tilsendt.

Du kan nå sikre deg:
 • Norges tre første kronefrimerker utgitt i 1878
 • Kong Oscar II-serien i stemplet kvalitet (NK 32-34)
 • Halv pris fra Handlerkatalog nr 46, 2017 (720 kroner)
 • Du betaler kun 360 kroner, fraktfritt tilsendt
 • Begrenset tilgang på eldre norske frimerker
 • Innleder samlingen «Norske frimerker i stemplet kvalitet fra perioden 1855-1909»
 • Album, albumsider og pinsett får du gratis i din andre forsendelse

Fra speciedaler og skilling til kroner og øre
Den historiske endringen av Norges pengesystem fra speciedaler og skilling til kroner og øre ble innført i 1875. De første frimerkene med øreverdi ble utgitt i 1877. I 1878 fikk Posten behov for kronemerker, og det ble derfor produsert en serie på tre verdier. Bakgrunnen for utgaven var at ved forsendelse av større pengebrev måtte hele portoen tidligere betales kontant, altså ikke med frimerker. Dette forholdet varte til 1. oktober 1878 da de nye kronemerkene ble tatt i bruk.

 • NK 32, 1 krone matt olivengrønn og grønn, opplag: 697.200
 • NK 33, 1 krone og 50 øre lys blå og grønnlig blå, opplag: 216.100
 • NK 34, 2 kroner rosa og fiolettbrun, opplag: 277.600

Som far som sønn!
Oscar II var ikke den første konge som prydet norske frimerker. Det var hans far Oscar I som fikk denne æren, og han var tidlig ute! Allerede i 1856, året etter utgivelsen av vårt første frimerke, 2 skilling blå, skrev Oscar I seg inn i historien som den første person som ble portrettert på en norsk frimerkeutgivelse. 

Majestetisk kongemotiv på frimerke
Serien med Norges første kronefrimerker viser et majestetisk bilde av Kong Oscar II i norsk admiralsuniform. Fotografen er ukjent, men gravøren er den tyskfødte dansken Philip Batz, som utformet en rekke norske, danske og islandske frimerker på denne tiden.

 

Spesifikasjoner
Antall:
3 frimerker
Pålydende:
1 krone, 1,50 kroner, 2 kroner
Utgivelsesdato:
1. oktober 1878
Kvalitet:
Stemplet
Opplag:
Se teksten om frimerkene

Norges aller første frimerker kan nå bli dine!
Det er mange samleres drøm å bygge opp en komplett samling med de første norske frimerkene. Mange tror imidlertid at dette er for kostbart, og at merkene er for vanskelig å få tak i. Det vil kanskje overraske deg at disse frimerkene, tross sin alder, faktisk er mulig å få tak i til overkommelige priser. Det er utgitt 21 frimerker i den populære skillingsperioden og 88 frimerker fra perioden med øre- og kronefrimerker, som strekker seg fra NK1-109.

Innleder spennende samling med Norges første frimerker
Bestiller du Norges første kronefrimerker i dag, innleder du samlingen «Norske frimerker i stemplet kvalitet fra perioden 1855-1909».  Hver gang vi greier å skaffe nye merker vil disse bli sendt til deg. Det kan derfor kunne gå noe tid mellom hver forsendelse, men Samlerhuset vil etterstrebe at du skal få en komplett samling av Norges første frimerker med utgivelsene NK 1 – 109. Det er ingen bindingstid, og du har alltid 30 dager fri returrett.

Kostnadsfrie samlefordeler
Du mottar i andre forsendelse kostnadsfritt et flott album, pinsett og albumsider for oppbevaring og presentasjon av frimerkesamlingen. Normal pris for dette samleutstyret er 380 kr, men du betaler intet ekstra for dette.

Lykke til med frimerkesamlingen!

 

 1. Jeg kan sikre meg Norges første kronefrimerker til halv pris. Katalogpris er 720 kroner (handlerkatalog 46, 2017) men jeg betaler kun 360 kroner.Frimerkene er i stemplet kvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for frimerkene. Tilgangen er begrenset, og jeg er innforstått med at det kun er ett frimerkesett per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge.
 2. Jeg trenger ikke å betale noen nå, men mottar frimerkene sammen med faktura med 14 dagers forfall, og kan studere dem i fred og ro før jeg betaler. Frimerkene sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
 3. Eldre norske frimerker kan være vanskelig å få tak. Vi har kun få sett tilgjengelig for norske samlere. Sikrer jeg meg frimerkene nå er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert på ”Norske frimerker fra perioden 1855-1910 i stemplet kvalitet”.
 4. Som samler får jeg tilsendt en ny frimerkeforsendele ca en gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle frimerkene i samlingen. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.
 5. Prisen for de ulike frimerkene i samlingen varierer avhengig av kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kr.
 6. I min andre forsendelse får jeg kostnadsfritt et flott album, pinsett og albumsider uten ekstra kostnad for oppbevaring og presentasjon av frimerkesamlingen. Normal pris for dette samleutstyret er 380 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.
 7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Ønsker jeg å avslutte samlingen tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.
 8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.
 9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, frimerker og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter, frimerker eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Til toppen

© Copyright 2022 - Samlerhuset Norge AS | Rosenholmveien 25 | 1414 Trollåsen | Tlf: 0 25 50 eller 66 81 15 00