Norges første hullkrone i ny drakt - kun 99 kr!

Den 11. juni 2022 åpnet Nordes største kunstmuseum, Nasjonalmuseet i Oslo. Dette var en merkedag i norsk kulturhistorie, og i den anledning kan du nå bli eier av Norges første hullkrone i ny drakt. Spesialutgaven av den norske mynten er belagt med 24 karat rent gull og prydet med kunstverket "Nøkken", malt av Theodor Kittelsen. 

Bestill i dag og gled deg til dette - for kun 99 kr!
★ Norges første hullkrone i ny drakt

★ Belagt med 24 karat gull og med fargepreg av Theodor Kittelsens "Nøkken"
★ Uforpliktende innledning til samlingen "Norges nasjonalskatter - mynter med spesialpreg"

Vår ordinære pris er 590 kr + 49,95 kr frakt, du sparer dermed over 500 kr på å bestille i dag. På grunn av tilgjengelighet er det kun én mynt per samler.

Norsk klassiker belagt med gull og prydet med farger

Hullkronen du nå kan sikre deg har en legendarisk plass i Norges mynthistorie. Dette var Norges første kronemynt med hull i sentrum, og som ble preget uten kongeportrett. Frem til 1917 ble 1-kroner preget i sølv, og fra 1918 ble det trykket 1- og 2-kronesedler. Norges første hullkrone ble preget under kong Haakon VII i perioden 1925-1951.

Nå har den historiske førsteutgaven fått ny drakt. Spesialutgaven er belagt med gull og med flott fargepreg med et av Theodor Kittelsens mest kjente motiver og fascinerende skikkelser, Nøkken. Nøkken har i likhet med de øvrige av Kittelsens eventyrskikkelser, som draugen, trollet og huldra, sin opprinnelse i naturen og folketroen. 

På Nasjonalmuseet finner du utsillingen «Østenfor sol og vestenfor måne» som vil vise et utvalg av klassiske eventyrtegninger, der de fleste er utført av Erik Werenskiold og Theodor Kittelsen. Her finner du blant annet tegningen "Nøkken", som nå er prydet på Norges første hullkrone.

Bestill i dag og gled deg til spesialutgaven for kun 99 kr!

Norges nasjonalskatter på myntklassiker

Når du sikrer deg hullkronen med gjengivelse av Theodor Kittelsens flotte kunstverk "Nøkken" innleder du samtidig samlingen «Norges nasjonalskatter - Norges mynter med spesialpreg».

Settet gir deg syv hullkroner belagt med 24 karat gull og flotte gjengivelser av noen av Nasjonalmuseets kunstskatter. I settet kan du se frem til flotte mynter prydet med fargemotiv, slik du aldri har sett dem før!

Du vil motta en ny mynt månedlig så lenge du selv ønsker det! Du samler helt uten bindingstid og har alltid 30 dager full returrett!

Kostnadsfrie fordeler til deg!

Sammen med hver mynt mottar du et ekthetssertifikat som garanterer myntens ekthet. I løpet av samleperioden vil du motta et flott skrin hvor du kan oppbevare myntene dine. Alt dette får du helt kostnadsfritt som kunde av Samlerhuset.

*Illustrasjonsbilde av de syv flotte myntene du kan sikre deg

 1. Jeg kan nå sikre meg Norges første hullkrone fra perioden 1925-1951, belagt med 24 karat rent gull og gjengivelse av Theodor Kittelsen sagnomsuste skikkelse «Nøkken» til kun 49 kroner + frakt på 39 kroner. (Samlerhusets normalpris 590 kr + frakt 59 kr).
 2. Bestiller jeg hullkronen kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Bestiller jeg via telefon, e-post eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

 3. Dersom jeg sikrer meg hullkronen, innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen «Norges nasjonalskatter - mynter med spesialpreg», Samlingen inneholder kun syv mynter preget med 24 karat rent gull og flotte gjengivelser av noen av Nasjonalmuseets kunstskatter.
   
 4. Prisen for de etterfølgende myntene i samlingen er 590 kroner + frakt og ekspedisjon på 59 kroner. Prisjusteringer kan forekomme, men vil bli informert om i forkant.
 5. Sammen med hver mynt mottar jeg ekthetssertifikat som garanterer myntens ekthet. I løpet av samleperioden mottar jeg også et flott skrin for trygg oppbevaring av myntene. Alt dette får jeg helt kostnadsfritt som kunde av Samlerhuset.
   
 6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelseintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

 7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger kostnadsfritt.
   
 8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuelle tidligere verdistigning er ingen garanti for fremtidig verdistigning.
Spesifikasjoner
Pålydende:
1 krone 1925-1951
Metall:
Kobbernikkel
Diameter:
25 mm
Vekt:
7 gr
Særpreg:
Belagt med 24 karat gull og "Nøkken" i fullfarge
Advers:
Haakon VIIs monogram
Revers:
Storkorskjedet av St. Olavs orden
Utgivelsesland:
Norge