NYHET! Komplett rekke av Norges første og siste øremynter

Nå har vi gleden av å tilby deg for første gang en komplett rekke av Norges første og siste øremynter. De første rene norske øremyntene ble utmyntet for første gang i 1875 i forbindelse med Norges inntreden i Den skandinaviske myntunion. 10-, 25-, og 50-øren ble preget i sølv under Kong Oscar II, etter dette ble norske ører preget i kobbernikkel eller bronse. Det ble utgitt norske ører i valørene 50-, 25-, 10-, 5-, 2- og 1-øre.

Bestill nå, så kan du sikre deg dette for 4.495 kroner:

 Komplett rekke av Norges første og siste øremynter

 Tre av myntene er i sølv!

► Levers med historisk informasjon og ekthetsertifikat

► Begrenset antall tilgjengelig!

Perfekt myntsett for deg som ønsker å samle historiske norske mynter og bli eier av en betydningsfull del av Norges mynthistorie!

 

Betydningsfull del av Norges mynthistorie

Norges første og siste øremynter utgjør en betydningsfull del av Norges mynthistorie. Ikke bare er de historiske dokumenter fra tiden Norge sa farvel til speciedaler og skilling, og innførte kroner og øremynter som Norges valuta. De vitner også om at Norge i 1875 innførte et helt nytt tallsystem. Den første 2-øren er et godt eksempel på dette. Omregnet i skilling utgjorde den 0,6 skilling. En slik nominal hadde nordmenn aldri sett. Øreutgivelsene var basert på desimalsystem (titallssystem), hvor det gikk 100 øre på en krone. Speciedaler og skillinger var basert på det gamle tolvtallssystemet.

Originalmyntsett som dekker over 135 år av øremyntenes historie

Det er nå 10 år siden vi kunne bruke øremynter! Norges første og siste øremynter utgjør en betydningsfull del av Norges mynthistorie. Ikke bare er de historiske dokumenter fra tiden Norge sa farvel til speciedaler og skilling, og innførte kroner og øremynter som Norges valuta. De vitner også om at Norge i 1875 innførte et helt nytt tallsystem. Den første 2-øren er et godt eksempel på dette. Omregnet i skilling utgjorde den 0,6 skilling. En slik nominal hadde nordmenn aldri sett.

Ønsker du å eie en betydningsfull del av Norges mynthistorie - anbefaler vi å benytte anledningen nå!

 

Spesifikasjoner
Årstall:
1875 - 2011
Metall:
Sølv, bronse, kobber, kobbernikkel
Diameter:
15 - 27 mm
Preget av:
Det Norske Myntverket
Vekt:
1,45 - 8 gram