Sølvmynter fra hele 5 forskjellige monarker!

Monarkiet står sterkt i Norge og selv om monarkers rolle har vært gjenstand for debatt, er den norske kongefamilien svært populær blant nordmenn. Originalmyntsettet som i dag kan bli ditt består av fem historiske og ettertraktede sølvmynter fra Norge og Danmark, alle fra konger som har hatt betydning for at Norge har fått det kongehuset vi har i dag!

Originalsettet inneholder hele 5 sølvmynter, alle med hver sin historie. Myntene strekker seg over fem generasjoner og starter med Christian IX 2-krone utgitt i 1875 og stopper med en 200-krone utgitt under kong Harald V. 

Bestill nå og se frem til: 

  • 5 sølvmynter knyttet til vårt nåværende kongehus
  • Mynter som representerer det Norske kongehus - både i fortid og nåtid
  • Danmarks første 2-krone og Norges siste 2-krone
  • Leveres med tilbehør for oppbevaring og presentasjon

De ettertraktede myntene kan bli dine for 4.950 kr. Om du ønsker kan du dele beløpet i 2 rentefrie rater à 2.475 kr! 

Stamfaren til kongehuset blir konge av Danmark - Christian IX

Myntsettet tar oss med helt tilbake til kong Frederik VII av Danmark sin død den 15. november 1863. Frederik VII forlot verden i en alder av 55, barnløs, og ble den siste fra huset Oldenburg på den danske tronen. Allerede før hans død hadde Prins Christian av Glücksburg blitt utnevnt til tronfølger. 

Christian IX var driftig og passet på å få giftet sine barn inn i de ledende europeiske kongehusene, noe som har gitt han tilnavnet «Europas svigerfar». Christian IX regnes i dag som stamfar til det danske, norske og greske kongehuset. Historien til Christian er representert med Danmarks aller første 2-krone, utgitt kun kort tid etter at Danmark og Sverige gikk inn i den skandinaviske myntunionen. Førsteutgaver som denne er ettertraktet, både av Norske, Danske og Svenske samlere. 

Kong Frederik VIII tar over - far til kong Haakon VII

Etter at Christian IX dør tar hans sønn, senere Frederik VIII over og i 1872 setter Frederik sin andre sønn til verden, Prins Karl senere kjent som kong Haakon VII av Norge. Kong Haakon VII trenger ingen introduksjon og er kanskje vår viktigste konge gjennom tidene. 

Kong Frederik VIII, kong Haakon VIIS far, er representert i settet med hans eneste 25-øre og kong Haakon VII er representert ved Norges aller siste 2-kronetype. Begge disse myntene er preget i sølv og over 100 år gamle! 2-kronene til Haakon VII er blant våre mest ettertraktede, du kan lese mer om Kong Haakon VII og hans historie i det vedlagte historiehefte om de fem kongene.   

Folkekongen - kong Olav V

Kong Olavs Vs 33 år lange regentperiode ble en enestående manifestasjon på kongedømmets sentrale plass i Norge. Han vant folkets hjerter, og grunnlaget for sin posisjon la han allerede før sin regjeringstid, da han under andre verdenskrig viste en uredd holdning sammen med sin far. 

Kong Olav V er representert ved en av hans mange praktfulle minnemynter, 100-kronen som er del av settet er å anse som en av hans vakreste. 

Den folkelige - kong Harald V

Den 23 juni 1991 knelte kong Harald V ved høyalteret i Nidarosdomen og ble signet til sin gjerning som konge av Norge. I stor grad har Harald fortsatt i sine fars fotspor, i et ujålet møte med sine undersåtter landet rundt. Myntene til Kong Harald vil kunne gå over i historien som myntene som ble brukt i Norges under en storhetstid! 

Harald er representert ved 200-kronen han utga til 200 årsmarkeringen for Henrik Wergelands fødsel i 2008, også denne er i sølv.   

Vi har begrenset med originalmyntsett tilgjengelig og anbefaler derfor rask bestilling om dette er et sett du ønsker deg.

Spesifikasjoner
Antall:
5
Pålydende:
2-kroner, 25-øre, 100-kroner, 200-kroner
Årstall:
1875 - 2008
Metall:
Sølv
Diameter:
17 mm - 33 mm
Vekt:
2,48 gr - 24,7 gr