En historisk sisteutgave i sølv!

Nå kan du bli eier av Norges aller siste 2-kroner som ble preget under Kong Haakon VII for over 100 år siden. Det er ikke ofte vi kan tilby denne historiske myntskatten, som er en av de mest praktfulle myntene Norge noensinne har hatt!

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:

  • Norges aller siste 2-kroner i sølv!
  • En stor og over 100 år gammel sølvmynt preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg 
  • Innleder uforpliktende samlingen "Kong Haakon VIIs 2-kroner i sølv"
  • En garantert ekte sølvmynt - du har alltid 30 dager åpent kjøp!

Vær rask: Vi har et begrenset antall sølvmynter tilgjengelig og må derfor begrense antallet til én mynt per samler. Bestill nå for å sikre deg ditt eksemplar! 

Sølvmynten som forsvant etter første verdenskrig

Få sisteutgaver er mer ettertraktede enn Norges aller siste 2-kroner! Den over 100 år gamle sisteutgaven markerte slutten på en over 900 år lang tradisjon med norske sirkulasjonsmynter i sølv. Etter første verdenskrig forsvant 2-kronene, og det var lenge få forunt og eie en original norsk 2-kroner i sølv. 

Nesten 8 av 10 norske 2-kroner er nedsmeltet!

Av totalopplaget på de norske 2-kronene er nesten 8 av 10 mynter inndratt av Norges Bank (tall hentet fra Den Kongelige Mynts årsberetning i 1983). I tillegg har et stort antall mynter gått tapt som resultat av omsmelting gjort av privat personer. Av det resterende opplaget av norske 2-kroner i sølv, vet vi at det er få tilgjengelig i god samlekvalitet. 

lupe
Norges siste 2-kroner er nøye kontrollert av våre mynteksperter. Samlerhuset garanterer for myntens ekthet og opprinnelse.

Historiske norske sølvmynter er ettertraktede blant våre samlere, bestill allerede nå for å sikre deg ett eksemplar!

Populært samleområde 
Norske 2-kroner i sølv er et populært samleområde for norske samlere. Flotte motiver og historiske vitnesbyrd fra nære generasjoner gjør dette til et samleområde med bred appell. Norges aller siste 2-kroner i sølv innleder helt uforpliktende samlingen "Kong Haakon VIIs 2-kroner i sølv", en kort samling bestående av kun 12 historiske 2-kroner fra perioden 1906 - 1917. Samlingen inkluderer våre tre første nasjonale minnemynter; uavhengighetsutgavene fra 1906 og 1907, samt den såkalte Mor Norge-mynten fra Grunnlovsjubileet i 1914 – som sies å være en av Norges vakreste mynter.

Enkelte årstall er vanskelig å få tak i og du må derfor måtte regne med at enkelte av myntene i samlingen kan ha lengre leveringstid. Du har som alltid 30 dager full returrett og samler så lenge du selv ønsker. Du samler således med full trygghet.   

Store, tunge sølvmynter

Norske 2-kroner i sølv er virkelig folkekjære mynter blant norske samlere. De store og tunge myntene i sølv, er stolte nasjonalsymbol som på tiden de sirkulerte var høyt aktede mynter. Dette var i mange år den høyeste valøren noen norsk sølvmynt hadde. Norske 2-kroner var store, tunge og gode å holde i hånden, og representerer noe av det vakreste i norsk myntkunst.

stack_close

Myntene som bygget vår norske identitet

Etter unionsoppløsningen i 1905 var det stort engasjement rundt valg av motiver på de nye myntene våre, og mange som hadde en mening om hvordan de skulle se ut. 2-kronene i sølv var fulle av norske symboler, og selve flaggskipet i datidens myntrekke. Dette var en av faktorene som var med på å bygge vår identitet.

God samlekvalitet

Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Vi sender deg en mynt i måneden så langt tilgangen tillater det. Av og til må du forvente å vente litt lengre siden myntene kan være vanskelig å få tak i. Du kan når som helst avslutte samlingen uten å oppgi grunn, og har 30 dager full returrett på alle forsendelser. Du samler således med full trygghet.

1.      Jeg kan sikre meg Norges siste 2-krone  i sølv til kun 495 kroner + frakt på 39 kroner. Mynten er i god samlekvalitet. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det er kun én mynt per person og at ordre prioriteres i innkommet rekkefølge. 

2.      Bestiller jeg Norges siste 2-kroner i sølv via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; VIPPS eller faktura. Ved betaling med VIPPS blir jeg belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med VIPPS for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Velger jeg faktura, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille 2-kronen hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. 2-kronen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.      Norske 2-kroner mynter er sjeldne og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en liten, eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til Kong Haakon VIIS 2-kroner i sølv fra perioden 1906-1917. I denne perioden utkom det i alt 12 ulike årganger med 2 kroner mynter.  

4.      Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt en ny mynt om lag hver 30. dag, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle de norske 2-kronemyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn 2-kronermynter. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Prisen for de ulike 2-kroner myntene i samlingen varierer avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og forsikring tilkommer med 59 kr.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin for elegant oppbevaring og presentasjon av 2-kronemyntene. Vår normalpris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

9.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
2 kroner
Årstall:
1917
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv
Diameter:
31 mm
Vekt:
15 gram
Utgivelsesland:
Norge
Konge:
Haakon VII
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg