Allerede 10 år siden de siste øremyntene ble ugyldige!

Nå har vi gleden av å tilby deg en komplett rekke av Norges første og siste øremynter. De første rene norske øremyntene ble utmyntet for første gang i 1875 i forbindelse med Norges inntreden i Den skandinaviske myntunion. 10-, 25-, og 50-øren ble preget i sølv under Kong Oscar II, etter dette ble norske ører preget i kobbernikkel eller bronse. Det ble utgitt norske ører i valørene 50-, 25-, 10-, 5-, 2- og 1-øre.

Bestill nå, så kan du sikre deg dette for 4.495 kroner:

Komplett rekke av Norges første og siste øremynter

► Tre av myntene er i sølv!

► Levers med historisk informasjon og ekthetssertifikat

► Begrenset antall tilgjengelig!

Perfekt myntsett for deg som ønsker å samle historiske norske mynter og bli eier av en betydningsfull del av Norges mynthistorie!


Mynter med lang historie

Våre aller første helnorske øremynter ble utgitt under Kong Oscar II - Unionen til tross, en konge vi har grunn til å minnes med takknemlighet. Selv om han motvillig ga slipp på sin kongemakt over Norge, bidro han i stor grad til at overgangen til norsk uavhengighet kunne foregå i fredelige former. I tillegg til Norges første norske øremynter inneholder også settet våre siste, blant disse 1- og 2-øre fra den omdiskuterte dyremyntserien, i tillegg til vår aller siste øremynt utgitt noensinne!

De siste øremyntene som forsvant

To av myntene du får med i det historiske valørsettet er den første rene 50-øren og den siste som ble preget i perioden 1877-2011. Gjennom 135 år utviklet øremynten seg gjennom mange varianter, både i design og i metall. Det er ikke rart at den har gjort inntrykk på det norske folk. Mynten ble født i unionstiden, men overlevde både den, første verdenskrig, mellomkrigstiden, andre verdenskrig, den kalde krigen og mye mye mer. Den overlevde imidlertid ikke mer enn litt innpå det nye århundret.

Femtiøren tilhørte også naturligvis de små myntene som startet en ny trend i norske mynter - kongen så til venstre. Dette kan ha vært for å skulle dem fra skillingsmynter, selv om de eneste forvekslingsartene ble preget under den forrige kongen.

Ønsker du å eie en betydningsfull del av Norges mynthistorie - anbefaler vi å benytte anledningen nå!

Spesifikasjoner
Årstall:
1875 - 2011
Metall:
Sølv, bronse, kobber, kobbernikkel
Diameter:
15 - 27 mm
Preget av:
Det Norske Myntverket
Vekt:
1,45 - 8 gram