Du kan nå sikre deg Norges aller siste 2-skilling fra 1870-71 - et lite stykke norsk historie utgitt like før vi gikk over til kronemynt til kun 249 kroner fraktfritt tilsendt. Vi har har et begrenset antall 2-skillinger tilgjengelig, og må derfor begrense tilbudet til kun en mynt per samler. Vær rask om du vil sikre deg ditt eksemplar!


De siste norske skillingsmyntene
I 1872 – året etter at vår siste 2-skilling ble utgitt - ble Den skandinaviske myntkonvensjon undertegnet. Danmark, Norge og Sverige skulle over til kroner og øre, og det betydde slutten for de gamle skillingsmyntene som hadde vært gjeldende i over 350 år. Kong Carl XV ble dermed også historisk i Norge, som den siste kongen som kun ga ut speciedaler og skilling!

Omstridt konge med få myntutgivelser
Kong Carl XV kom med mange tvilsomme utspill og forslag gjennom sine 13 år på tronen, men myntene hans var det sjelden noen strid om. Kong Carl XV utgav ikke så mange mynter i løpet av sin regentperiode. Grunnen til dette var at det allerede fantes en hel del mynter fra Oscar I i sirkulasjon. Til gjengjeld ble myntene preget i relativt store mengder, og derfor kan man fortsatt finne eksemplarer i forbløffende god kvalitet fra Kong Carl XV’s regentperiode.

Utga han Norges sjeldneste mynt?
Om ikke Carl XV har satt de dypeste sporene i vår mynthistorie, har han faktisk trolig utgitt Norges sjeldneste mynt. Hans speciedaler fra 1872 er nemlig så sjelden at den ikke en gang er oppført i katalogene! Den ble slått i ett -1- eksemplar og lagt ned i grunnsteinen under Haraldstøtten. Man så ingen grunn til å prege flere; kongen var jo dødssyk, og man skulle snart gå over til kronemynt. I dag finnes det nok mang en numismatiker som gjerne skulle hatt nettopp denne ene daleren i sin samling.

Kun få mynter tilgjengelig - Vær rask!
Nå kan du sikre deg en inntil 150 år gammel sisteutgave - et lite stykke norsk historie utgitt under Kong Carl XV i 1870 - 1871 til kun 249 kroner. Samlerhuset byr i tillegg på frakt.

Tilbudet gjelder kun så lenge den begrensede beholdningen på mynter rekker.  Bestill ditt eksemplar nå!

 

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
2 skilling
Utgivelsesår:
1870 - 1871
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv
Diameter:
12 mm
Vekt:
1,5 gram
Utgivelsesland:
Norge
Konge:
Carl XV
Myntverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg

Norske skillingsmynter – et spennende samleområde
For mange norske samlere representerer den første skilllingsmynten de får tak i, starten på en genuin interesse for skillingsmynter. Skillingsmyntene er ikke bare interessante som samleobjekter i seg selv – de er også tidsvitner fra en spennende tid i vår historie: en tid preget av industriell revolusjon, mektige europeiske imperier og et Norge i union.

Samle en bit Norgeshistorie til overkommelig pris!
Å samle på skilling er ytterst fascinerende. Skillingsmynter ble utgitt over en periode på omlag 350 år. Det er utgitt mange spennende skillingstyper til overraskende overkommelige priser, gitt alder og sjeldenhet, fra valøren 1/2 skilling til 24 skilling under ulike konger i danske- og svensketiden.

Norske skillinger i god samlekvalitet
Samlerhuset kvalitetssikrer alle mynter, og de er uten unntak i god samlekvalitet. God samlekvalitet vil si at mynten har vært i sirkulasjon og bærer naturlige preg av tidens tann, men hoveddetaljer er tydelige og mynten er full identifiserbar. Samlerhuset vil alltid strebe etter å levere best mulig kvalitet av tilgjengelige mynter som er representativ for sin type.

Begynn å samle skillingsmynter nå – uten forpliktelser
Hvis du sikrer deg vår siste 2-skilling, får du samtidig tilgang til samlingen «Norske Skillingsmynter» - med utvalgte historiske originalmynter fra 1600-tallet fram til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Myntene sendes deg til fri vurdering når de måtte bli tilgjengelige, men aldri oftere enn ca en gang pr måned. Du har ingen form for kjøpsforpliktelse, og du har alltid full returrett i 30 dager. Du kan samle én mynt eller flere mynter – valget er ditt. Enklere enn dette blir det ikke å samle på norske originalmynter fra skillingens tid!

Mine Samlerhuset-fordeler
Salgs- og leveringsbetingelser

1. Jeg kan sikre meg Norges siste 2-skilling fra 1870-71 for kun 249 kr + frakt på 39 kroner. Vår ordinærpris for mynten er 500 kr + 59 kr frakt. Jeg sparer over 200 kr. Tilgangen er begrenset, og jeg er innforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge. Mynten er i god samlekvalitet. 

2. Bestiller jeg Norges siste 2-skilling fra 1870-71 på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for kunstbarren som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille minnemynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Når jeg sikrer meg Norges siste 2-skilling innleder jeg en samling med øvrige ettertraktede, historiske norske skillinger utgitt fra midten av 1600-tallet frem til innføringen av Den skandinaviske myntunion. Dette betyr at jeg får tilsendt en ny skillingsmynt om lag en gang per måned, eller noe sjeldnere alt etter tilgjengelighet. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. De etterfølgende myntene i samlingen sendes meg til dagsaktuelle priser + frakt 59 kr.

5. Bestiller jeg Norges siste 2-skilling via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

6. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring av norske skillingsmynter. Normal pris for myntskrinet er 450 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette.

7. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler returportoen selv om jeg ønsker å returnere.  Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

8. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdistigning er ingen garanti for fremtidig verdistigning.