Spesialutgave i begrenset opplag!

Kronprins Olav og Max Manus foreviget på krigssølv!

Alt for Norge 1940 - 1945 - krigssølvet

Det Norske Myntverket har preget en spesialutgave av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus", som foreviger vår nasjons største øyeblikk; frigjøringen og freden i maidagene i 1945. Minnemedaljen er preget i 99,9 % rent krigssølv som ble reddet fra 4.700 meters dyp. Denne spesialutgaven er også delvis belagt med 24 karat gull.

  • Type: Samling
  • Lager: Få igjen
Pris: 760 kr
Din pris: 299 kr

Det Norske Myntverket har preget en spesialutgave av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus", som foreviger et av vår nasjons største øyeblikk: frigjøringen og freden i maidagene i 1945. Minnemedalje er preget  i 99,9% rent krigssølv og delvis belagt med 24 karat gull.

  • Spesialutgave av "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" delvis belagt med 24 karat gull
  • Krigsminnemedalje preget i 99,9 % rent krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp
  • Kun preget i 5.000 nummererte eksemplarer
  • Din pris: kun 299 kr - fraktfritt tilsendt
  • Normalpris 760 kr + frakt 49,95 kr - du sparer 500 kr!
  • Preget ved Det Norske Myntverket i beste pregekvalitet, proof
  • Innleder samlingen "Alt for Norge - krigssølvet" med krigsminnemedaljer preget i krigssølv

Et dobbelt stykke krigshistorie
Sølvmedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" representerer norsk krigshistorie på flere måter. Først og fremst foreviger den et historisk øyeblikk; Kronprins Olav og Max Manus som kjører i åpen bil gjennom hovedstaden etter frigjøringen i 1945. Samtidig representerer den også et annet viktig kapittel i vår krigshistorie, i og med at den er preget i krigssølv hentet opp fra 4.700 meters dyp – et sølv med sterke bånd til norske sjømenn og med en utrolig historie.


I rent krigssølv – berget fra 4.700 meters dyp
Sølvet i minnemedaljen var nemlig en del av den utrolige sølvskatten fra konvoi SL64. En skatt som ble forsvart av norske krigsseilere, senket av en tysk torpedo i 1941 og berget fra nesten 5 kilometers dyp etter over 70 år! Nå blir altså en del av denne utrolige sølvskatten til en ny norsk minneutgave – til ære for et sentralt øyeblikk i vårt lands krigshistorie.


Individuell nummerering – hver medalje er unik!
Medaljen blir preget i maksimalt 25.000 eksemplarer. Av disse er kun 5.000 gulleblagte spesialutgaver, som er preget i nummerert førsteutgave med serienummer (0001-5000) inngravert i randen – slik at hver medalje blir unik. Spesialutgaven leveres så langt opplaget rekker, deretter leveres ordinær utgave. 


Med krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp!
Minnemedaljen er preget i krigssølvet som har den helt spesielt spennende og dramatiske historien fra 2. verdenskrig. Sølvet som ble torpedert av tyskerne og reddet fra 4.700 meters dyp over 70 år senere. For å få frem de flotte detaljene skal fremstå best mulig er krigsminnemedaljen preget i størrelsen på hele 39 mm og i beste pregekvalitet, proof.


Preget i 99,9% rent krigssølv - svært høy renhet
Trass i at sølvet stammer fra en tid med krig og rasjonering, er det av ypperste kvalitet med en svært høy renhet. Faktisk er sølvet i medaljene hele 99,9% rent – imponerende selv etter dagens standard. Medaljen er preget med krigssølvmerket «4700 MBSL» - som sertifiserer at sølvet i medaljen var en del av det sunkne sølvet berget fra havdypet i 1941.


Krigssølvet historie
Under den 2. verdenskrig seiler den allierte konvoien SL64, der i blant norske og britiske fartøy, gjennom Atlanteren på vei mot Liverpool. 17. februar 1941 torpederes og senkes det britiske dampskipet SS Gairsoppa og hun går ned med et av tidenes største edelmetallparti, ca. 3.000 sølvbarrer, på vei fra India til Det Kongelige Britiske Myntverket. Skipet legger seg tilslutt på 4.700 meters dyp, og hennes dyrbare last var tilsynelatende tapt for alltid!

Over 70 år senere ble det sunkne sølvet berget fra havdypet, og nå er det formet til et skinnende stykke norsk krigshistorie. Samlerhuset har sikret seg en del av sølvet, og nå har Det Norske Myntverket startet pregingen av "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" - en minnemedalje preget i historisk krigssølv fra 1941. 

 

Ønsker du å eie et ekte stykke norsk krigshistorie i rent sølv fra havdypet - så anbefaler vi å benytte anledningen nå!

Pris:760 kr
Din pris:299 kr
Spesifikasjoner
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % krigssølv, delvis belagt med 24 karat gull
Diameter:
39 mm
Vekt:
20 gram
Opplag:
25.000 hvorav 5.000 individuelt nummererte spesialutgaver
Preget av:
Det Norske Myntverket

Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet

Sikrer du deg den gullbelagte spesialutgaven av minnemedaljen «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus” i 99,9% rent krigssølv, innleder du samtidig samlingen «Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet». Samlingen markerer viktige begivenheter i krigsårene – og alle medaljene preges i autentisk krigssølv fra Konvoi SL64. Medaljene preges av Det Norske Myntverket, og anerkjente krigshistorikere står for det faglige innholdet og historiene bak. Ny minnemedalje sendes deg ca. én gang i måneden. Minnemedaljene sendes til fritt gjennomsyn ved utgivelsen, uten minstekjøpsforpliktelse, bindingstid eller andre forpliktelser. Du har alltid 30 dager returrett. 

Om du samler på serien «Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet» får du blant annet et elegant treskrin, samlealbum til dokumenter og omfattende historisk dokumentasjon om krigen, alt kostnadsfritt sammen med dine forsendelser. Dermed kan du – i den grad du selv ønsker – bygge opp et omfattende dokument over vår krigshistorie.

1.      Jeg kan nå sikre meg den gullbelagte spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" preget i krigssølv fra konvoi SL64, for kun 299 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. Vår normalpris er 760 kr (+ frakt og ekspedisjon 49,95 kr). Jeg sparer dermed 500 kr. Minnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" preges med individuelt serienummer i randen. Det er kun 5.000 eksemplarer av denne gullbelagte spesialutgaven i sølv. Samleinteressen for spesialutgaver er stor og jeg kan sikre meg mitt eksemplar i dag.

2.      Bestiller jeg spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for minnemedaljen som innleder en samling vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon eller epost, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille minnemedaljen hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Minnemedaljen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.      Dersom jeg sikrer meg spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen "Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet". Samlingen, som totalt består av 32 minnemedaljer, er et bidrag til at norsk krigshistorie og at alle de som ofret sitt liv for vår frihet, ikke vil bli glemt.

4.      Som samler får jeg tilsendt en ny krigsminnemedalje preget i krigssølv fra konvoi SL64 ca én gang i måneden. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for krigsminnemedaljen som hedrer frigjøringen og freden i 1945. Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kr på mine nye minnemedaljer som koster 760 kroner per krigsminnemedalje.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre, for elegant oppbevaring og presentasjon av krigsminnemedaljene som bidrar til at Norges krigshistorie og alle de som ofret livet for vår frihet, ikke vil bli glemt. Samlerhusets normalpris for skrinet er 350 kr, men jeg betaler ingenting ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett og betaler returportoen selv, og samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven. Det er ingen bindingstid.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.      Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.