Myntikonet Sovereign gjenskapt etter 200 år

Myntbrev med jubileumsutgave i 22 karat rent gull

Myntbrev Myntikonet Sovereign 200 år

For 200 år siden ble det som skulle komme til å bli en klassiker innen myntverdenen utgitt for aller første gang. For å markere 200-årsjubileet for Benedetto Pistruccis Sovereign, utgis et nytt myntbrev i storformat, med en jubileumsutgave i 22 karat rent gull. Opplag kun 150 nummererte eksemplarer. Bestill hos Samlerhuset.

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Tilgjengelig
Pris: 3 950 kr

For 200 år siden ble det som skulle komme til å bli en klassiker innen myntverdenen utgitt for aller første gang. Den italienske kunstneren Benedetto Pistrucci udødeliggjorde det som er verdens lengstlevende myntmotiv: St. George og dragen. I den anldening er det utgitt et nytt gullmyntbrev i storformat i et begrenset opplag på kun 150 individuelt nummererte eksemplarer.

Myntbrevet som du nå kan sikre deg innholder årets jubileumsutgave av "St. George og dragen" i 22 karat rent gull fra den britiske kronkolonien Gibraltar.  Både gullmynten og konvolutten i dette myntbrevet er designet av Angela Pistrucci, direkte etterkommer av kunstneren bak det originale Sovereignmotivet St. George og dragen fra 1817. Dermed føres arven etter Pistrucci videre inn i fremtiden. 

Gjennom gullmyntbrevet "St. Georg og dragen 200 år" for 3950 kr (inkl. frakt) sikrer du deg:

  • Gullmyntbrev i storformat utgitt til 200-årsjubileet for verdens lengstlevende myntmotiv - Benedetto Pistruccis sovereign "St. George og dragen" fra 1817
  • Årets jubileumsutgave av "St. George og dragen" i 22 karat rent gull designet av kunstneres etterkommer - Angela Pistrucci
  • Samme kunstner står bak motivet på både konvolutten og mynten!
  • Gullmyntbrev i kun 150 nummererte eksemplarer
  • Leveres sammen med historiekort, med mer utfyllende historie og Angela Pistruccis originaltegning - spesialtegnet til dette myntbrevet!
  • Britiske 5 pund-frimerket – årets frimerke utgitt til Dronning Elizabeths 65-årsjubileum siden tiltredelsen etter sin far

  • Stemplet den 11. oktober 2017 datoen for da Pistruccis St George og Dragen half sovereign ble utgitt i 1817  - med spesialstempel fra England med motiv av Windsor Castle - Den hellige St. George er Englands nasjonale skytsengel
  • Angela Pistruccis underskrift gullfoliert

Sovereign jubileumsutgave
Angela Pistrucci er direkte etterkommer av italienske Benedetto Pistrucci, sjefsgravør ved Den Kongelige Mynt i London. I anledning av 200-årsjubileet for tipp-tipp-tipp-grandonkels Sovereign-motiv av St. George og dragen har hun designet jubileumsutgaven utgitt av den britiske kronkolonien Gibraltar.

Legenden om St. George og dragen
Det ikoniske Sovereign-motivet bygger på legenden om St. George og dragen, Englands skytsengel. Historien om den legendariske ridderen kan du lese mer om på albumsiden som medfølger ditt nye gullmyntbrev. Her kan du også lese mer om kunstnerne

Benedetto og Angela Pistrucci som har designet og utformet hvert sitt St. George og dragen-motiv til Sovereign i gull – med 200 års mellomrom.

Lavt opplag – kun 150 nummererte eksemplarer av gullmyntbrevet
Gullmynten i ditt nye gullmyntbrev er en kvart Sovereign fra den britiske kronkolonien Gibraltar, utgitt i anledning av 200-årsjubileet for den britiske Sovereign med motiv av St. George og dragen. Sovereign hadde sin storhetstid under det britiske imperiet der solen aldri gikk ned, og har vært preget over hele verden. Jubileumsutgaven på dette gullmyntbrevet er utgitt i begrensede 4.999 eksemplarer, og selve gullmyntbrevet har et opplag på 150 individuelt nummererte eksemplarer.

Myntbrevet i storformat, som hedrer "St. Georg og dragen 200 år" kan nå bli ditt for 3.950 kroner, inkludert frakt og forsikring.

Pris:3 950 kr
Spesifikasjoner
JUBILEUMSMYNTBREV:
Stempling:
11. oktober 2017
Opplag:
150