Det Norske Proofsett 2018

-rekordlavt opplag på kun 2.200 eksemplarer

Det Norske Proofsett 2018

Det Norske Proofsett 2018

Proofsettet er selve flaggskipet til Det Norske Myntverket på Kongsberg, og inkluderer årets norske sirkulasjonsmynter preget med årstallet 2018 i pregekvaliteten proof. I tillegg inneholder settet Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med ekte gull, også denne preget i den høyeste kvaliteten som finnes for mynter – proof.

Opplaget på proofsett 2018 er på rekordlave 2.200 eksemplarer.

  • Type: Samling
  • Lager: Tilgjengelig
Pris: 590 kr

Proofsettet er selve flaggskipet til Det Norske Myntverket på Kongsberg, og inneholder årets norske 20 krone med spesialpreg i pregekvaliteten proof. I tillegg inneholder settet Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med 99,9% rent gull, også denne preget i den høyeste kvaliteten som finnes for mynter - proof. Opplaget på årets proofsett er på rekordlave 2.200 eksemplarer.

  • Årets norske mynter i proof kvalitet
  • Myntverkets offisielle årsmedalje i proof belagt med 99,9 % rent gull
  • Rekordlavt opplag - kun 2.200 eksemplarer
  • Forseglet for hånd ved Det Norske Myntverket
  • Preget i høyeste pregekvalitet - proof
  • Proofsettet sendes til deg rett etter utgivelsen i august 2018
  • Innleder samling med tidligere utgitte og fremtidige proofsett fra Det Norske Myntverket

Proof – høyeste pregekvalitet på mynter
Å prege proofmynter er et eget håndverk. I motsetning til ordinære bruksmynter, gjennomgår proofmyntene en tidkrevende, omstendelig og kostbar prosess. Pregestemplene er høyglanspolerte, og produksjonen foregår i spesialmaskiner i tilnærmet støvfrie lokaler. All håndtering i produksjonen skjer med hansker på hendene. Det tolereres ingen skader som misfarging, fingermerker og slagmerker. 

Et slag med opptil 250 tonns kraft preger motivet på begge sider samtidig, hvor slaget gjentas inntil 3 ganger for at selv den minste detalj skal fremstå skarpt. Slik oppnås den perfekte pregekvaliteten, hvor motivet som regel fremstår matt i relieff mot en speilblank bakgrunn. Deretter blir hver enkelt mynt nøye inspisert av to uavhengige kontrollører fra Det Norske Myntverket, slik at bare de perfekte myntene skal komme ut på markedet. Til slutt pakkes myntene i en beskyttelseskapsel for å bevare proofkvaliteten.

Pris:590 kr
Spesifikasjoner
Pålydende:
20 kroner
Utgivelsesår:
2018
Kvalitet:
Proof
Metall:
Kobbernikkel
Opplag:
2.200
Medalje:
Gullbelagt

Din inngangsbillett til samling av norske proofsett!
Sikrer du deg et eksemplar av proofsettet fra 2018 innleder du samtidig en samling som inneholder kommende og tidligere utgivelser av norske proofsett. Som fast samler er du garantert tilgang til fremtidige utgivelser samtidig som du vil få muligheten til å sikre deg sjeldne tidligere årganger. Å samle er helt uforpliktende, du kan avslutte din samling når som helst og har alltid 30 dagers full returrett. 

1. Jeg kan sikre meg ”Proofsett 2018” til 590 kroner. Samlerhuset spanderer frakten. Proofsettet inneholder årets 20-kroner med spesialpreg preget i beste proofkvalitet, og Det Norske Myntverkets årsmedalje belagt med gull utgitt i proofkvalitet.

2. Bestiller jeg proofsettet 2018 i dag kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for proofsettet som innleder en samling, vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillings kupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille proofsettet hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle videre. Proofsettet 2018 sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager

3. Sikrer jeg meg proofsettet for 2018 innleder jeg en samling med norske proofsett utgitt av Det Norske Myntverket og får tilgang til både fremtidige og tidligere utgitte proofsett, inkludert Norges første proofsett som ble utgitt i 1989. Jeg mottar proofsettene i vilkårlig rekkefølge, alt ettersom tilgang.

4. Jeg får tilsendt et proofsett om lag én gang i måneden, eller sjeldnere avhengig av tilgang. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske proofsett, men jeg har garanti for at jeg er på reservasjonslisten når Samlerhuset får inn disse. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

5. Prisen for de ulike proofsettene i samlingen varierer alt avhengig av årgang og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 39,95 kr.

6. Jeg har alltid 30 dagers returrett, og jeg betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.