Denne praktfulle gullmynten, som er et fremragende eksempel på det ypperste innen australsk mynthåndverk og pregekunst, markerer en milepæl i Australias mynthistorie - og for verdensledende Perth Mint, som er Australias eldste eksisterende myntverk. 

  • En eksklusiv jubileumsmynt pålydende 25 dollar
  • Kun 750 nummererte gullmynter på verdensbasis
  • En gullmynt med usedvanlig høyt gullinnhold - 24 karat!
  • Motiv av en ekte nugget (gullklump) slik de forekommer i naturen

Den 5. februar 1869 fant John Deason or Richard Oates en gullklump bare tre centimeter under overflaten, rett ved et tre. Klumpen veide 109,69 kilo, men etter at de fjernet store deler som ikke inneholdt gull, veide den 78 kilo. I ren gullvekt regnes den å ha bestått av 72 kilo. Funnet ble gjort i Victoria, Australia, omtrent 20 mil nordvest for Melbourne. Gullklumpen fikk kallenavnet "Welcome Stranger".

Nå, som den gang, er Australia Nugget, som betyr gullklump, preget i ypperste proofkvalitet i rent 99,99 % - 24 karat gull! Det historiske designet presenterer en ekte gull nugget, slik den forekommer i naturen. Samlerhuset har fått tak i et begrenset antall gullmynter.

Du får denne eksklusive gullmynten til 9.990 kroner, fraktfritt tilsendt. Ønsker du å dele opp betalingen i 4 rentefrie rater à 2497,50 kr, kontakter du bare kundeservice på telefon 0 25 50. 

Sikre deg din eksklusive jubileumsmynt i gull som feirer 150 år siden funnet av verdens største gullklump - BESTILL I DAG!

Spesifikasjoner
Pålydende:
25 dollar
Kvalitet:
proof
Metall:
Gull 99,99% (24 karat)
Diameter:
20,01 mm
Vekt:
7,08 gram
Utgivelsesland:
Australia