Denne offisielle japanske utgivelsen til De 32. olympiske leker i Tokyo 2020, er en hyllest til idrettsgrenen Athletics (friidrett) og til vertsnasjonen Japan. OL-mynten, som er preget i 99,9 % sølv og beste proofkvalitet, gjengir de to grenene slegge og stafett.

Dette kan du glede deg til:

  • Offisiell olympisk sølvminnemynt utgitt til OL i Tokyo 2020
  • Preget i 99,9% sølv og beste proofkvalitet
  • Hele 31,1 gram sølv
  • Spesiallaget kapsel fra myntverket i Japan

Det finnes ingen sikker tidfestelse av når friidrettens historie begynte. Egyptiske og asiatiske sivilisasjoner skal ha utøvet friidretts-beslektede aktiviteter allerede rundt år 1800 f. Kr., og man vet også at antikkens leker i Olympia ble innledet for ca 3000 år siden.

Friidrett, konkurranser i løp, hopp og kast, regnes som den opprinnelige form for idrett. I antikkens Grekenland omfattet atletikk også boksing og bryting, og utøverne ble kalt atleter. I dag er navnet atletikk i mange språk kun betegnelsen for friidrett.

Friidrett er den mest omfattende, mest varierte og mest populære grenen i olympiske leker. For mange er det nettopp friidretten som er selve symbolet for olympiske leker. I tillegg til stadionøvelsene omfatter friidrett i OL også maraton og kappgang.

Spesifikasjoner
Valør:
1.000 yen
Kvalitet:
Proof
Myntmetall:
99,9% sølv
Diameter:
40 mm
Vekt:
31,1 gram
Utgivelsesland:
Japan
Årstall:
2019
Advers:
Friidrettsutøvere med tradisjonelle Tsuyushibamønster i bakgrunnen - symbol for duggfriskt gress
Revers:
Offisiell OL i Tokyo 2020 logo. Hologram med kirsebærblomstrer og ginkgoblader
Opplag:
100.000 (maksimalt 10% går til det internasjonale markedet)