Sølvmyntsettet du nå kan sikre deg består av 4 offisielle sølvmynter, som er en del av serie 3 i vertsnasjonen Japan sitt offisielle myntprogram. Alle fire myntene er i 99,9% sølv og er preget i høyeste mulige kvalitet, proof. Sølvmyntene leveres i spesiallagde magnetkapsler fra myntverket i Japan.

Sikre deg serie 3-sølvmyntene i dag:

★ Fire sølvmynter utgitt av vertsnasjonens myntprogram
★ Offisielle mynter i 99,9% sølv, preget i beste mulige kvalitet, proof
★ Fraktfritt tilsendt og alltid 30 dager returrett

Sølvmyntsettet består av fire offisielle sølvmynter utgitt av vertsnasjonen Japan. Sølvmyntene er i 99,9% sølv, veier 31,1 gram og er preget i høyeste mulige kvalitet, proof. Sølvmyntene er en hyllest til De olympiske og Paralympiske leker.

De fire OL-sølvmyntene

Den første sølvmynten hedrer idrettsgrenen bordtennis. Idretten bordtennis, som oppsto som selskapslek for den engelske overklassen på slutten av 1800-tallet, fikk sitt store gjennombrudd da leken inntok Kina på 1950-tallet. I dag er bordtennis Kinas nasjonalsport og kinesiske utøvere dominerer i olympiske leker.

Den andre sølvmynten hedrer idrettsgrenen turn. Turnsporten er blant de eldste grener i olympisk historie med tradisjoner tilbake til antikkens leker i det gamle Olympia. Grenen var derfor et selvsagt valg på programmet for de første moderne lekene i 1896, i første omgang i form av lagturn.

Den tredje sølvmynten hedrer idrettsgrenen judo. Kampsporten judo er en forholdsvis ung idrett, og en japansk variant av bryting som ble utviklet mot slutten av 1800-tallet. I OL sammenheng kom judo på programmet under Tokyo-lekene i 1964. Judo er en snill utgave av den mer voldelige krigskunsten jiu-jitsu - ordet judo betyr ”den myke vei”.

Den fjerde mynten er en hyllest til de Paralympiske leker og idrettsgrenen rullestoltennis. Rullestoltennis kom først på det Paralympiske sommerleker programmet som en demonstrasjonssport i 1988. Det ble gjennomført to konkurranser, singles for menn og kvinner, og ble en offisiell OL gren i 1992. 

Visste du at OL-myntene som er utgitt til OL i Tokyo er blitt en raritet? De er nemlig preget med det som viste seg å bli "feil" årstall! Som kjent skulle egentlig de olympiske sommerleker i Tokyo bli avholdt i 2020, men på grunn av Covid-19-pandemien ble lekene flyttet til 2021. Det er første gang i fredstid at et OL er blitt utsatt! Myntene er likevel preget med det originale årstallet, 2020.

Spesifikasjoner
Utgivelsesland:
Japan
Pålydende:
1.000 yen
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Høyeste mulige kvalitet: Proof
Metall:
99,9% sølv
Diameter:
40 mm
Vekt:
31.1 gram
Opplag:
90.000 (kun 9.000 utenfor Japan)
Særpreg:
Preget med «feil» årstall: 2020