Blindetier'n

Kong Olav Vs 10-krone fra 1983-1991 ble på folkemunne kalt «Blindetier’n» på grunn av tykkelsen. Norges Bank har i en årrekke samarbeidet med Norges Blindeforbund med utformingen av mynter og sedler, med formålet om å lage betalingsmidler som med enkelthet kan skjelnes fra hverandre - også for blinde og svaksynte. Kong Olav Vs tykke 10-kroning var i så måte et forbilledlig eksempel!

Til samlingen «Norges myntrekke med spesialpreg» har den karakteristiske 10-kronen fått ny prakt: Forgylt med 24 karat gull og med fullfargepreg av det norske flagget i bakgrunnen. St. Olavs Storkors på advers side står seg flott i motivet mot den røde, hvite og blå bakgrunnen, og reversen prydes av kong Olav Vs portrett.


Det norske flagget

En nasjons flagg vekker sterke følelser, og det er få andre fellessymboler i dagens Norge som er like viktige. Det norske flagget er Norges kanskje viktigste symbol, og fritt vaiende i vinden minner vårt røde, hvite og blå flagg oss om en frihet vi aldri skal ta for gitt. Norge har 16 offisielle flaggdager, og i tillegg heiser vi gjerne flagget ved store markeringer som bursdager, konfirmasjon, bryllup, dåp og andre festdager.

Ja så hvit som det hvite er sneen,

og det røde har kveldssolen fått,

og det blå ga sin farve til breen,

det er Norge i rødt, hvitt og blått.

Få en bit av Norge inn i stua

Når du sikrer deg 10-kronen med det norske flagget gjengitt i fullfargepreg, innleder du samlingen «Norges myntrekke med spesialpreg». Samlingen består av syv mynter fra kong Olav Vs myntrekke, belagt med 24 karat rent gull og påført fargemotiv. Sammen med hver mynt får du et historiekort med litt informasjon om motivet, samt ekthetssertifikat som garanterer for myntens ekthet og spesifikasjoner. 

Illustrasjonsbilde. De syv myntene i samlingen "Norges myntrekke med spesialpreg".

 

Sikre deg knalltilbudet på denne klassikeren av en norsk mynt - den berømte blindetier'n til kun 99 kr!

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 kroner
Metall:
Nysølv
Spesialpreg:
Belagt med 24 karat gull og det norske flagget i fullfarge
Diameter:
24 mm
Vekt:
9 gram
Advers:
Portrett av Olav V og myntgravørens initialer ØH
Revers:
Valørangivelse 10 kr i fordypet (inkust) felt, St. Olavs Ordenens kjede
Utgivelsesår:
1983-1991
Utgivelsesland:
Norge

Kong Olav Vs myntrekke belagt med gull og prydet med farger

Når du sikrer deg 10-kronen med det norske flagget gjengitt i fullfargepreg, innleder du samlingen «Norges myntrekke med spesialpreg».

Samlingen består av syv mynter fra kong Olav Vs myntrekke, belagt med 24 karat rent gull og påført fargemotiv. I samlingen kan du se frem til flotte mynter prydet med fargemotiv, slik du aldri har sett dem før!

Du vil motta en ny mynt månedlig til fast pris 540 kroner (+ frakt 49,95 kroner), så lenge du selv ønsker det! Du samler helt uten bindingstid og har alltid 30 dager full returrett!

Kostnadsfrie fordeler til deg

Sammen med hver mynt mottar du et ekthetssertifikat som garanterer myntens ekthet. I løpet av samleperioden vil du motta et flott skrin hvor du kan oppbevare myntene dine. Alt dette får du helt kostnadsfritt som kunde av Samlerhuset.

Illustrasjonsbilde. De syv myntene i samlingen "Norges myntrekke med spesialpreg".

1. Jeg kan nå sikre meg Kong Olav Vs «blindetier» fra 1983-1991 med det norske flagget i fullfargepreg, og belagt med 24 karat gull, til kun 99 kroner. Samlerhuset spanderer frakten. Samlerhusets normalpris er 540 kr + 49,95 i frakt, så jeg sparer nesten 500 kroner.

2. Bestiller jeg Kong Olav Vs 10-krone med flagget i fullfargepreg på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for «blindetier'n» som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Dersom jeg sikrer meg kunstbarren «blindetier'n» innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen «Norges myntrekke med spesialpreg». Samlingen består av 7 mynter fra Kong Olav Vs myntrekke belagt med 24 karat gull og påført fargemotiv.

4. Som fast samler får jeg tilsendt en ny mynt belagt med 24 karat gull og fullfargepreg ca én gang i måneden til 540 kroner per mynt. Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kr på mine nye mynter. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse

5. I løpet av samleperioden mottar jeg et skrin uten ekstra kostnad, for elegant oppbevaring og presentasjon av myntene. Jeg mottar også historisk dokumentasjon med hver mynt - uten ekstra kostnad.

6. Jeg har alltid 30 dager returrett og betaler returportoen selv dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.