Massivt dybdepreg

Sjelden i myntverkets mer enn 300 år lange historie har vi sett en flottere gullmedalje! Ikke bare er gullmedaljen preget i 14 karat gull, men ved hjelp av dyktig håndverk og avansert moderne teknologi er den gitt en dybde i motivet som er vår folkekonge verdig. Gullmedaljen er preget i ypperste proofkvalitet. Det frostede motivet mot den speilblanke medaljeflaten fremhever alle de utsøkte detaljene i det rike motivet. Gullmedaljen er hele 4,3 millimeter tykk. Medaljens bakside gjengir tre generasjoner av Norges frigjøringskonger i et flott trippelportrett.

  • 14 karat gull
  • Kun 100 gullmedaljer
  • Hele 4,3 millimeter tykke
  • Dybdepreg utenom det vanlige
  • Ypperste proofkvalitet med frostet motiv
  • Randinskripsjon med valgspråket: "ALT FOR NORGE", tatt i bruk av Kong Haakon 25. november 1905, da han ble valgt til konge av Norge.
  • Leveres i et vakkert treskrin med individuelt nummerert ekthetssertifikat og historiebrosjyre

Ønsker du å betale i fem rentefrie rater på 5.580 kroner, må du kontakte vår kundeservice på tlf 0 25 50 eller via e-post: kundeservice@samlerhuset.no

Praktfull gullmedalje!
Den praktfulle gullmedaljen representerer medaljekunst på sitt ypperste. En av spesialitetene til tidligere sjefsgravør ved Det Norske Myntverket Ingrid Austlid Rise er portretter, og hun er stolt av arbeidet hun har lagt ned i å få frem detaljrikdom i designet.

 

Det var med glede og ærefrykt eg tok i mot meldinga om at eg skulle få i oppdrag å lage portrett av kongane våre. Portrettmodellering er det mest spennande og utfordrande området innan medaljekunsten, det er også det eg liker aller best å arbeide med. I portrettet får eg utfordra alt eg har lært om skulptur; å uttrykke tredimensjonal form, perspektiv, spenning mellom former, rytme, volum og aller mest uttrykk for levd liv, karakter og indre menneskelege eigenskapar. Dei kongelege er representantar for landet vårt; med uniform blir det offisielle skinet av autoritet forsterka, da er det ekstra spennande å tilføre dei menneskelege eigenskapane.

Ingrid Austlid Rise

Tidligere sjefsgravør ved Det Norske Myntverket

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Proof
Metall:
14 karat gull
Diameter:
27 mm
Vekt:
31,1 gram
Opplag:
Kun 100 medaljer
Kunstner:
Ingrid Austlid Rise
Særpreg:
Massivt dybdepreg