Komplettsett med alle mynttypene fra Kong Olavs tid som regent!

Samlerhuset har nå gleden av tilby deg et historisk myntsett bestående av samtlige av Kong Olavs sirkulasjonsmynter. Myntsettet inneholder hele 15 originalmynter, som svært mange nordmenn har et kjært forhold til. Disse evigvarende myntene er i dag historiske vitnesbyrd fra Kong Olavs 34 år lange regentperiode, og et viktig minne fra vår nære historie i etterkrigstidens Norge. Myntene hans var med på å forme Norges identitet etter krigen, de spilte en viktig rolle i livene til millioner av nordmenn. Komplettsett er populære blant våre samlere, og vi har begrenset med eksemplarer tilgjengelige i dag. Vær rask om du ønsker å sikre deg ett!

For KUN 990 kroner, fraktfritt tilsendt, kan du nå sikre deg:
✓ Komplett myntsett
med samtlige av Kong Olavs mynttyper
Hele 15 historiske originalmynter!
Inneholder blant annet Norges første 5-kronemynt og Norges siste 10-øremynt
Ingen videre forpliktelser og
30 dager åpent kjøp!

Blant de 15 originalmyntene du nå kan bli eier av finner du Norges første 5-kronemynt, den ikoniske blindetier'n og Norges siste 10-øre. I tillegg finner du også den kjente og kjære stikkamynten. Kong Olavs 5-øremynt ble mye brukt i det populære spillet fordi den var stor og tung, og enklere å kaste. Settet inneholder også mynter med det omdiskuterte dyremotivet.

Våre vakreste og mest omdiskuterte mynter
Under sin 34 år lange regjeringstid utga Kong Olav V to myntserier; den første fra 1958 til 1973 og den andre fra 1973 til 1991. Han introduserte både 5-krone og 10-krone som skillemynt. Med Kong Olav Vs første myntrekke introdusert 1958 ble imidlertid norske dyrearter hovedmotiv på myntene som elg, hest, ekorn, tiur, meis, elghund og bie.

I debatten som fulgte på Stortinget ble dyremyntserien gjenstand for kritikk. At riksløven ikke lenger var å finne på norsk mynt var et alvorlig ankepunkt. Til tross for dette anser mange nordmenn i dag Kong Olavs mynter med dyremotiv som våre vakreste norske mynter noensinne.  

Begrenset antall myntsett - vær rask!
Vi anbefaler at du bestiller allerede nå hvis du ønsker å sikre deg komplettsettet med Kong Olav Vs folkekjære mynttyper. Det er ikke hver dag vi har muligheten til å samle samtlige av hans 15 mynttyper i ett og samme sett. Benytt deg derfor av denne muligheten i dag, og bli eier av minnerike mynter fra en svunnen tid!

Spesifikasjoner
Konge:
Olav V
Utgivelsesperiode:
1958 - 1991
Inneholder:
15 mynter: 1 stk. 10 kroner, 2 stk. 5 kroner, 2 stk. 1 kroner, 2 stk. 50-ører, 2 stk. 25 ører, 2.stk. 10-ører , 1 stk. 1-øre og 1 stk. 1 øre
Mynverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Metall:
Bronse, kobbernikkel og nysølv
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge