Elegant komplettsett med norske myntklassikere

Kong Olav V var en populær konge og er fortsatt den dag i dag en mange nordmenn har sitt hjerte nær. Du kan nå bli eier av et historisk og elegant myntsett bestående av samtlige av den populære kongens sirkulasjonsmynttyper. Myntsettet inneholder hele 15 myntklassikere.

For KUN 990 kroner, + frakt, kan du nå sikre deg:

  • Elegant komplettsett med samtlige av folkekongen Olav Vs mynttyper
  • Myntsett med spesialinnpakning for elegant utstilling og oppbevaring
  • Utfyllende historisk informasjon om populære Olav V og hans mynter
  • Ingen videre forpliktelser og 30 dager åpent kjøp!

Disse evigvarende myntene er i dag historiske vitnesbyrd fra kong Olavs 34 år lange regentperiode, og et viktig minne fra vår nære historie i etterkrigstidens Norge. Myntene hans var med på å forme Norges identitet etter krigen, de spilte en viktig rolle i livene til millioner av nordmenn. Komplettsett er populære blant våre samlere, og vi har begrenset med eksemplarer tilgjengelige i dag. Vær rask om du ønsker å sikre deg ett!

Blant de 15 originalmyntene du nå kan bli eier av finner du Norges første 5-kronermynt, den ikoniske blindetier'n og Norges siste 10-øre. I tillegg finner du også den kjente og kjære stikkamynten. Kong Olavs 5-øremynt ble mye brukt i det populære spillet fordi den var stor og tung, og enklere å kaste. Settet inneholder også mynter med det omdiskuterte dyremotivet.

Kong Olav Vs mynttyper sett

Våre vakreste og mest omdiskuterte mynter

Under sin 34 år lange regjeringstid utga kong Olav V to myntserier; den første fra 1958 til 1973 og den andre fra 1973 til 1991. Han introduserte både 5-kroner og 10-kroner som skillemynt. Med kong Olav Vs første myntrekke introdusert 1958 ble imidlertid norske dyrearter hovedmotiv på myntene som elg, hest, ekorn, tiur, meis, elghund og bie.

I debatten som fulgte på Stortinget ble dyremyntserien gjenstand for kritikk. At riksløven ikke lenger var å finne på norsk mynt var et alvorlig ankepunkt. Til tross for dette anser mange nordmenn i dag kong Olavs mynter med dyremotiv som våre vakreste norske mynter noensinne.  

Begrenset antall myntsett - vær rask!
Vi anbefaler at du bestiller allerede nå hvis du ønsker å sikre deg komplettsettet med kong Olav Vs folkekjære mynttyper. Det er ikke hver dag vi har muligheten til å samle samtlige av hans 15 mynttyper i et og samme elegante sett. Benytt deg derfor av denne muligheten i dag, og bli eier av minnerike mynter fra en svunnen tid!

Spesifikasjoner
Konge:
Olav V
Utgivelsesperiode:
1958 - 1991
Inneholder:
15 mynter: 1 stk. 10 kroner, 2 stk. 5 kroner, 2 stk. 1 kroner, 2 stk. 50-ører, 2 stk. 25 ører, 2.stk. 10-ører , 1 stk. 1-øre og 1 stk. 1 øre
Mynverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Metall:
Bronse, kobbernikkel og nysølv
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge