Sjelden "vikingmynt" kan nå bli din!
Mynter fra Vilhelm Erobreren er svært sjeldne. Ekstra sjeldne er de som ble preget i Normandie, før han inntok England. Til tross for dette har vi fått tilgang til 24 eksemplarer av denne typen som ble utgitt i perioden 1040 til 1060. I følge katalogen utgitt av Norman Legros, som er spesialist på mynter fra vikingtiden, finnes denne typen mynt fra Vilhelm Erobreren i maksimalt 500 til 1000 kjente eksemplarer på verdensbasis. 

Vikingkonge med norske aner
Normandie er oppkalt etter vikingen Rollo og nordmennene, som erobret den nordvestre delen av det som i dag er Frankrike. Vikinger fra Normandie gikk etter hvert under betegnelsen "normannere". Snorre Sturlason skriver i sine sagaer at den store vikingen Rollo, som grunnla hertugdømmet Normandie i 911, er den samme personen som Gange-Rolf fra Vigra på Sunnmøre. Rollos tipp-tipp-oldebarn var ikke fornøyd med å bare være hertug kun i Normandie, og erobret England i 1066. Hans opprinnelige tilnavn var Vilhelm Bastarden, etter som moren var en frille. Men i 1066 gjorde han seg fortjent til et mer grandiost navn: Vilhelm Erobreren eller William the Conqueror på engelsk. 

Vilhelms etterkommere sitter på tronen den dag i dag 
Går man 37 steg i direkte linje nedover Rollos familietre finner man dronning Elizabeth II. Har Snorre rett, stammer dermed det britiske kongehuset fra Sunnmøre. Det gjør også alle andre kongehus, ettersom de springer ut fra samme familietre. Kong Harald V blir dermed direkte etterkommer av Vilhelm Erobreren i 35. ledd.

Hvorfor er vikingmynter så rimelige?
Utrolig nok kan man sikre seg en ekte vikingmynt for noen skarve tusenlapper. Vikingmynter er rimelige sammenlignet med moderne mynter. Det skyldes kanskje at de er litt mindre prangende og ganske enkle i sitt utseende, og dermed ikke har like bred appell. Men de har en enormt spennende historie å fortelle og man kan ikke riktig forstå hvorfor det er mulig å skaffe seg en vikingmynt så rimelig!

Hvis du lykkes å sikre deg en av de sjeldne myntene fra vikingtiden, vil du bli kontaktet særskilt via telefon og få prioritert tilgang til andre historiske og sjeldne vikingmynter helt uforpliktende. Vi arbeider kontinuerlig med å få tak i de viktigste og mest attraktive myntene gjennom vårt verdensomspennende kontaktnett av mynthandlere.

Det er ikke så ofte en mynthandler har anledning til å legge frem et like stort antall av originale vikingmynter som vi har tilgjengelig nå. Vil du innlemme en nesten 1000 år gammel mynt fra vår stolte vikinghistorie i din samling, bør du kjenne din besøkelsestid nå – det kan ta lang tid til neste gang!

Spesifikasjoner
Konge:
Vilhelm Erobreren
Mynttype:
Denier
Utgivelsesår:
ca. 1040 - 1060
Metall:
Sølv
Diameter:
ca. 18 mm
Motiv:
Kors
Utgivelsesland:
Normandie